Informacije koje stižu sa pojedinih emitivnih tržišta pokazuju kako bi naredna turistička sezona mogla biti rekordna po domaći turizam. Pokazatelji govore da bi u narednoj sezoni potreba broj realizacije najmova vozila mogla biti na rekordnoj razini.

“Ipak, stvari nisu toliko sjajne kao što se čini. Novonastalim uvjetima na tržištu, odnosno povećanjem trošarina na motorna vozila, dovodi se u pitanje ostvarenje financijske isplativosti koja će se neminovno odraziti na financijsku realizaciju. Mjerom koja je nedavno zakonski izglasana, dovodi se u nepovoljan položaj poslovanje rent a car kompanija, ali i auto industrije kod nas”, piše u priopćenju FLEET rent-a-cara.

Iz Fleeta dalje ističu kako su najave rasta potražnje najmova uteg koji opterećuje branšu poradi činjenice oko novonastalih uvjeta opterećenja poslovanja kroz jačanje nameta. “Neminovno je da će ovajav rasplet utjecati na konačnu realizaciju. Posljedice bi mogle biti pad ukupnog broja vozila na tržištu, nedostatak istih u odnosu na potraživanja klijenata te posljedično smanjeni prihodi rent a car kompanija, ali i sredstava koja se prelijevaju u državni proračun”, piše dalje u priopćenju.

FLEET rent-a-car u svega nekoliko godine poslovanja postala je jedna od vodećih rent-a-car kompanija u regiji jugoistočne Europe. Pokazatelj su rezultati koje je FLEET ostvario tijekom proteklih godina kada je kontinuirano ostvarivan promet na godišnjoj razini od preko 100 milijuna kuna. FLEET je uz reputaciju najbrže rastuće i jedne od najinovativnijih tvrtki unutar branše postao i rent a car s najvećim brojem vozila floti, ne samo kod nas već i u regiji. Poslovno širenje otvaranjem dodatnih retail poslovnica podiglo je broj poslovnih centara i to redom u Zagrebu, Rijeci, Puli, Poreč, Zadru, Split, Makarskoj i Dubrovniku.

Komentiraj