Povećana gustoća prometa na A1, tijekom dana očekuju se gužve

Tijekom dana očekuje se pojačan promet važnijim cestama, osobito na autocestama A1 Zagreb-Split-Ploče, A2 Zagreb-Macelj, A3 Bregana-Lipovac, A6 Rijeka-Zagreb, zagrebačkoj (A3) i riječkoj (A7) obilaznici, Krčkom mostu (DC102), Istarskom ipsilonu, Jadranskoj magistrali (DC8) na prilazima turističkim središtima, trajektnim lukama i pristaništima te na većini graničnih prijelaza, izvijestili su u nedjelju ujutro iz Hrvatskog autokluba.

Zbog prometne nesreće prekinut je promet na autocesti A3 Bregana-Lipovac na 211+450 km između čvorova Slavonski Brod Zapad i Slavonski Brod Istok u smjeru Lipovca. Promet je preusmjeren i vozi se obilaznim pravcima.

Autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče: povećana gustoća prometa na autocesti A1 između čvorova Lučko i Gornja Ploča u smjeru juga, stvaraju se mjestimične usporene kolone vozila u pokretu uz povremene zastoje između čvorova Karlovac i Bosiljevo II u smjeru Dubrovnika; kod naplatnih postaja Lučko u oba smjera i Demerje u smjeru Zagreba nema dužih čekanja;

Autocesta A3 Bregana-Lipovac: prometna nesreća na autocesti A3 na 53+650 km između čvora Ivanić Grad i naplatne postaje Zagreb – Istok u smjeru Bregane, vozi se uz ograničenje brzine 80 km/h; kolona teretnih i osobnih vozila na autocesti A3 Bregana-Lipovac prema graničnom prijelazu Bajakovo u smjeru istoka duga je oko 2 km.

Krčki most (DC102): povećana gustoća prometa u oba smjera.

Jadranska magistala (DC8): na Jadranskoj magistrali (DC8) u mjestu Banići zbog prometne nesreće vozi se otežano, jednim trakom uz regulaciju prometne policije.

Zbog loših vremenskih prilika uvodi se raniji povratak na brodskoj liniji Komiža-Biševo s polaskom u 12:00 sati iz uvale Porat-Uvala Salbunara-Mezoporat-Luka Komiža. Ostale linije plove redovito.

Zabilježena su čekanja od oko pola sata do sat vremena na većini graničnih prijelaza sa Slovenijom i Bosnom i Hercegovinom, u oba smjera. Osobna vozila na izlaz iz zemlje na prijelazu Bajakovo čekaju i do dva sata.

Komentiraj