Belgijski odvjetnik Paul Bekaert u ponedjeljak je rekao da se otpušteni katalonski čelnik Carles Puigdemont nalazi u Belgiji i da je njegov klijent.

Bekaert nije htio potvrditi radi li s Puigdemontom na traženju azila.

“Mogu potvrditi da me Carles Puigdemont imenovao pravnim predstavnikom, te da je trenutno u Belgiji”, rekao je Beckaert putem telefona.

“Ja sam njegov odvjetnik u slučaju ako me bude trebao. U ovom trenutku nema posebnih dokumenata koje pripremam za njega”, istaknuo je odvjetnik koji djeluje na području općine Tielt u zapadnoj Belgiji.

Puigdemontova stranka je u ponedjeljak objavila kako će izići na izvanredne izbore u Kataloniji koje je za dva mjeseca sazvala španjolska vlada i premijer Mariano Rajoy.

U subotu je španjolska vlada preuzela kontrolu nad katalonskom administracijom time što je aktivirajući članak 155. ustava razriješila dužnosti katalonsku vladu te sazvala izbore za 21. prosinca.

Komentiraj

FOTO:EPA/QUIQUE GARCIA
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.