Nakon puno spekulacija, HBO je potvrdio kako će se sedma sezona ‘Igre prijestolja’ sastojati od sedam nastavaka, umjesto 10 koliko sje sadržavalo svih šest prethodnih sezona.

Televizijska kuća potvrdila je i kako će produkcija sedme sezone krenuti kasnije nego inače, a snimat će se na lokalcijama u Sjevernoj Irskoj, Španjolskoj i Islandu. Premijeru ćemo, tako, čekati sve do ljeta 2017. godine. Svih šest sezona dosada premijerno je prikazano u ožujku ili travnju.

“Sada kada je stigla zima, s produkcijom ćemo krenuti kasnije zbog vremenskih prilika”, rekao je programski predsjdnik HBO-a Casey Bloys. “Umjesto tradicionalne premijere u proljeće, sedma će se sezona početi prikazivati na ljeto”.

Vjeruje se kako je do kraja serije ostalo svega dvije sezone. U travnju su producenti najavili da je do kraja ostalo još 13 epizoda, što bi značilo da će se posljednja, osma sezona, sastojati od samo šest epizoda.

Također, zbog premijere u ljeto, ‘Igra prijestolja’ sljedeće godine neće moći biti u konkurenciji za nagradu Emmy, za koju su ove godine pokupili rekordne 23 nominacije.

Komentiraj