POTVRDIO BOŽINOVIĆ Uhićen muškarac koji je šipkom napao djevojku u Splitu i silovao je

Autor:

PU splitsko-dalmatinska

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović potvrdio jeda je priveden muškarac koji je osumnjičen da je u nedjelju prvo šipkom napao 18-godišnju djevojku usred noći, slomio joj zapešće te je potom silovao.

“Uhićena je i privedena osoba koja se dovodi u vezu s događajem u Splitu u kojem je muškarac udario ženu šipkom i teško je ozlijedio, a zatim prisilio na radnju izjednačenu sa spolnim odnošajem”, izjavio je ministar Božinović.

“Što se tiče događaja u Splitu koji nas je zgrozio, policija je odmah provela kriminalističko istraživanje i koristila je sve alate koje joj stoje na raspolaganju, pa i samu snimku (nadzornih kamera)”, rekao je Božinović.

Božinović je kazao da su ga našli zahvaljujući policijskim kanalima, a ne dojavama građana, kojima je policija jučer navečer uputila apel za pomoć.

Dodao je da je policija u ovom slučaju odradila posao koristeći svoje operativne metode, a da ta snimka u ovom konkretnom slučaju nije bila od pomoći, ali jest policijski rad.

TRAŽI SE! Policija objavila snimku muškarca koji je napao djevojku šipkom, a zatim je spolno zlostavljao

“To je dovelo do brzog otkrića i današnjeg uhićenja osobe koja se može dovesti u vezi s tim događajem”, rekao je Božinović u talijanskoj Goriziji gdje je sudjelovao na trilateralnom sastanku ministara unutarnji poslova Italije, Slovenije i Hrvatske.

Dodao je kako o ovom slučaju zbog interesa žrtve ne može iznijeti druge pojedinosti.

Napad se dogodio u nedjelju nešto prije tri sata ujutro u splitskoj četvrti Kman. Djevojka je prevezena u bolnicu, gdje joj je pružena liječnička pomoć. Utvrđeno je da je zadobila tešku tjelesnu ozljedu u obliku frakture zapešća na ruci. Ima i lakšu ozljedu na glavi te je otpuštena iz bolnice.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.