POTVRĐENO Ladislav Ilčić postaje savjetnik ministrice kulture

HINA

Premijer Plenković danas je potvrdio da će predsjednik stranke Hrast Ladislav Ilčić postati savjetnik ministrice kulture Nine Obuljen Koržinek.

“Riječ je o predsjedniku stranke koji se uz politički angažman cijeli svoj život bavi pitanjima iz domene kulture i sigurno može dati odgovarajući doprinos”, rekao je Plenković i tako neizravno potvrdio da se radi o još jednom političkom imenovanju.

Podsjetimo, Ilčić je već bio u ovoj Vladi kao posebni savjetnik potpredsjednika Vlade i ministra vanjskih i europskih poslova Davora Ive Stiera te je za taj posao primao naknadu od 10.000 kuna.

“Mogu vam potvrditi da je Ladislav Ilčić moj posebni savjetnik. Kao što znate, potpredsjednici vlade mogu uz prethodnu suglasnost premijera imenovati posebne savjetnike koji dolaze i odlaze s potpredsjednikom vlade, dakle, ne osnivaju radni odnos. Potpredsjednik vlade ima i široku lepezu drugih aktivnosti, kao što je priprema za uži kabinet i, naravno, u tom segmentu su savjeti posebnog savjetnika Ilčića i zato je angažiran. On će primati naknadu od 10.000 kn”, izjavio je tadašnji ministar vanjskih poslova Davor Ivor Stier u trenutku kada su se pojavile informacije da će Ilčić biti imenovan za savjetnika u njegovom Ministarstvu.

Osim kao predsjednik ultradesničarske stranke Hrast, Ilčić je poznat i kao suosnivač i predsjednik udruge GROZD – glas roditelja za djecu. Bio je i jedan od najžešćih zagovornika referenduma za ustavnu zabranu homoseksualnih brakova.

Komentiraj