Goran Kovacic/PIXSELL

POTVRĐENA PRESUDA Huanito Luketić ide u zatvor

Županijski sud potvrdio je prvostupanjsku presudu Huanitu Luksetiću, doznaje RTL od člana uže obitelji.

Luksetićev odvjetnik Vladimir Gredelj zgrožen je potvrdom presude, iako odluku još nije primio ni pročitao. “Ovakvom presudom njegov život je ugrožen. On je smao zahvaljujući svojoj snalažljivosti uspio preživljavati, a ovakva kazna je za njega smrtna presuda. Njega su osudili jer si je spašavao život, a da mu pri tom nisu omogućili niti imaju mogućnosti, ponuditi mu alternativni lijek. Što se države i onih koji odlučuju o takvim stvarima, on bi već ionako bio u grobu da si sam nije pomogao”, rekao je Gredelj u razgovoru za RTL.

Dodao je da je zgrožen, sogorčen i sablažnjen takvom odlukom, koja čovjeku oduzima pravo na život. Najavio je da neće stati te kako će se pobrinuti da se za slučaj čuje iizvan granica Hrvatske.

Podsjetimo, krajem 2017. godine na riječkom Općinskom sudu Huanito Luksetić nepravomoćno je osuđen na dvije godine bezuvjetnog zatvora zbog ilegalne proizvodnje kanabisa i držanja marihuane radi prodaje. Kako bi si olakšao simptome multiple skleroze, Luksetić je s majkom posadio 11 stabljika u dvorištu kuće, samo s namjerom da si u garaži izradi dovoljnu količinu ulja.

Komentiraj