Općinski kazneni sud u Zagrebu krajem ožujka potvrdio je optužnicu protiv predsjednika Hrvatske narodne stranke Ivana Vrdoljaka, doznaje Telegram. Vrdoljak je optužen da je prijetio Hrvoju Perhariću, članu Uprave Nuklearne elektrane Krško (NEK).

Telegram je do te informacije došao nakon što su zastupnici Živog zida Ivan Vilibor Sinčić i Branimir Bunjac posljednja dva dana u Saboru spominjali postojanje te optužnice, ali pritom nisu iznosili detalje.

Telegram je također na uvid dobio optužnicu koju je podiglo Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu nakon što je Perharić prijavio Vrdoljaka za prijetnju u vrijeme dok je Vrdoljak još uvijek bio ministar gospodarstva.

Državno odvjetništvo ocijenilo je kako ima dovoljno dokaza da protiv predsjednika HNS-a podigne optužnicu zbog prijetnje  upućene “odgovornoj osobi u vezi njezinim radom”, što je oblik prijetnje za koji Kazneni zakon predviđa šest mjeseci do pet godina zatvora. Telegram neslužbeno doznaje da je Vrdoljaku nuđena uvjetna kazna od šest mjeseci, što je odbio.

Vrdoljak je nakon objavljivanja Telegramovog teksta reagirao na Facebooku.

“Kao ministar gospodarstva, štiteći interese Republike Hrvatske, tražio sam odgovornost hrvatskog člana Uprave Krškog Hrvoja Perharića zbog nepoštivanja državnog ugovora na hrvatsku štetu. Prema mojim informacijama, na preporuku slovenskih odvjetnika i slovenskog člana Uprave, predloženo je podizanje lažne kaznene prijave. Prijava se temelji isključivo na lažnom iskazu Hrvoja Perharića s ciljem očuvanja isključivo slovenskog interesa. Zbog ponašanja slovenske strane, uz podršku Hrvoja Perharića, Hrvatska gubi stotine radnih mjesta.

Sutra ću ujutro iznijeti detalje na izvanrednoj konferenciji za medije”, napisao je Vrdoljak u objavi.

Komentiraj