Potvrđena optužnica protiv Smiljane Srnec zbog ubojstva sestre

U četvrtak je na varaždinskom sudu potvrđena optužnica protiv Smiljane Srnec, optužene da je ubila svoju sestru Jasminu i tijelo sakrila u škrinju.

Istražni zatvor je odmah produljen, a suđenje će krenuti u najkraćem mogućem roku. “S obzirom na sve ono što je činjenično utvrđeno u dosadašnjem postupku, s obzirom na brojnost i kvalitetu prikupljenih dokaza, smatram da je odluka o potvrđivanju optužnice očekivana i da oko takve odluke doista nije bilo nikakve sumnje”, kazao je zamjenik županijske državne odvjetnice Darko Galić.

Optužnicom se Smiljanu Srnec (45) tereti da je tijekom ljeta 2000. u obiteljskoj kući u Palovcu svojoj sestri Jasmini Dominić (rođena 1977.) zadala najmanje pet snažnih udaraca tvrdim predmetom u glavu te joj nanijela višestruke ozljede u vidu prijeloma kostiju glave, od kojih je umrla.

Jasmini Dominić potpuno se izgubio trag 2000. godine, iako je njezin nestanak službeno prijavljen tek 16. kolovoza 2005. godine. Međimurska policija je 16. veljače ove godine zaprimila dojavu iz županijskog Zavoda za hitnu medicinu da je u zamrzivaču u kući u Palovcu pronađen leš nepoznate osobe, za koju je utvrđeno kako je riječ o sestri Smiljane Srnec, koja je uhićena istoga dana.

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu optužnicu je pred Županijskim sudom podiglo 11. srpnja.

Komentiraj