Crna Gora stavila 40-ak osoba pod nadzor zbog koronavirusa

Crna Gora stavila je 40-ak osoba pod nadzor zbog koronavirusa i sprema se za evetualne pozitivne slučajeve, iako je rizik i dalje minimalni, javljaju iz Ministarstva zdravstva Crne Gore.

“Pod zdravstveno sanitarnim nadzorom u ovom trenutku je 46 osoba koje su boravile u područjima pogođenim koronavirusom. Ovaj broj je jako promjenjiv i posljedica je činjenice da se najveći broj osoba, koje se stave pod nadzor, relativno kratko zadržava u Crnoj Gori”, javlja crnogorski portal.

Nadzor nad osobama koje su doputovale iz pogođenih područja, kako je naveo Institut za javno zdravlje Crne Gore, traje do 14 dana, koliko traje inkubacija virusa, a njihovo zdravstveno stanje kontrolira se svakih 12 sati.

Crnogorska Vlada razmatra i nekoliko lokacija na kojim bi se smjestili oboljeli i slučaju eventualne epidemije.

Podsjetimo da osim Crne Gore i susjedna nam zemlja Italija ima novi zabilježeni slučaj zaraze koronavirusom.  Talijanski državljanin zaražen je koronavirusom, potvrđeno je nakon testiranja u bolnici, a sumnja se da bi zaražena mogla biti i njegova trudna supruga i prijatelj. Muškarac je u jako lošem stanju

Giulio Gallera, član regionalne vlade u Lombardiji, navodi kako je zaraženi Talijan početkom veljače večerao s prijateljem koji se nedugo prije toga vratio iz Kine. Zaraženi 38-godišnjak hospitaliziran je i u teškom je stanju, zbog čega nije moguće prevesti ga u bolnicu u Milanu, javlja talijanska La Republica.

 

 

Komentiraj