HINA/ Miljenko KLEPAC

POTVRDA S RUJEVICE Mišković će od Volpija otkupiti Rijeku

Predsjednik hrvatskog prvaka Rijeke Damir Mišković potvrdio je u ponedjeljak u intervjuu za Novi list kako će od talijanskog naftnog magnata Gabrielea Volpija otkupiti Rijeku.

“Rijeka će se ovaj tjedan ili za najkasnije dva redefinirati u vlasničkom smislu. I ma koliko je to tu, sasvim blizu nas, ja još uvijek ne mogu sa sigurnošću istaknuti kakav će biti konačni rezultat. Da se razumijemo, kad smo prije pet godina dolazili Social Sport je odigrao ključnu ulogu. Njegovim smo sredstvima sanirali dugovanja, oformili novi stručni stožer, krenuli u pobjednički niz. Ja sam spreman učiniti sve kako bismo uspjeli u otkupu vlasničkih udjela, kako bismo vlasnički napravili najnoviju Rijeku. No, to traži vrlo iscrpne pregovore koji se ipak privode kraju”, ispričao je MIšković.

Dodao je da postavi li se željena vlasnička strutura, nastavit će se jednake sportske ambicije, a one su biti u vrhu hrvatskog nogometa i igrati europska natjecanja. “Vrlo je vjerojatno da se i u kadrovskom smislu neće događati značajnije promjene, a ja kao odgovorni gospodarstvenik tvrdim i to da će se poslovati na pravilima samoodrživosti”, istaknuo je Mišković.

Naglasio je i značajnu promjenu u smislu orijentacije na vlastite igrače. “Mi već u skoro vrijeme očekujemo niz igrača u prvom sastavu koji će doći iz naše škole nogometa. Znam i to da je navijačka javnost nestrpljiva po pitanju uključenja u igru tih naših nogometnih pupoljaka, no neke su stvari za sada nemoguće”, kaže.

Mišković je rekao i kako pokušava naći nove partnere tj. potencijalne ulagače. “Moj će se posao kretati u smjeru osiguravanja stabilnog financiranja kao i mogućih dodatnih strateško-vlasničkih partnerstava. Uostalom, pa upravo navijače cijenim kao jedan od najvećih kapitala kluba i nemalo sam puta razrađivao i takve mogućnosti u kojima bi suvlasnici kluba bili upravo navijači, pretplatnici, članovi kluba”, rekao je Mišković.

Komentiraj