POTVRDA NA SJEDNICI VLADE: U posljednja 24 sata u Hrvatskoj 11 novooboljelih od koronavirusa

Predsjednik Vlade Andrej Plenković u četvrtak se, na početku sjednice Vlade, osvrnuo na povećan broj novozaraženih od koronavirusa u Hrvatskoj.

“Imali smo tri tjedna zatišja, dok posljednjih dana bilježimo porast. Bilježimo preko 20 oboljelih. Smatramo da je dolaskom lijepog vremena to razumljivo i da su se naši sugrađani opustili. Pandemija ne jenjava, i dnevni broj oboljelih u svijetu je veći nego ikad. Samo jučer je bilo 120.000 novih slučajeva u svijetu, što je više nego u travnju”, rekao je Plenković.

Dodao je da se povećava broj novooboljelih i u našem susjedstvu, u Bosni, Makedoniji i Srbiji. “To su sve razlozi za povišeni oprez. Činjenica je da su se naši sugrađani vratili iz Srbije i BiH. Stoga apeliram na sugrađane da budu oprezni”, poručio je premijer.

Kazao je da je u interesu hrvatskog gospodarstva, turizma i normalnog funkcioniranja države je da što više reaktiviramo gospodarstvo “Moramo zadržati ključne mjere koje sprječavaju zarazu, a to se odnosi na izbjegavanje rukovanja te, naravno, pranje ruku i dezinfekcija”, istaknuo je.

Najavio je kako će sljedeći tjedan biti tematska sjednica vlade o tome što sve trebamo učiniti da spriječimo širenje zaraze.

U posljednja 24 sata 11 novih slučajeva

Državni tajnik Tomislav Dulibić je rekao kako je u Hrvatskoj do sada evidentirano ukupno 2269 slučajeva koronavirusa, a u posljednja 24 sata pozitivno je 11 osoba.

“Svi novooboljeli su promptno obrađeni i identificirani su svi bliski kontakti i kontakti koji su stavljeni u samoizolaciju. Brzom reakcijom zdravstvenog sustava i epidemiologa situacija je stavljena pod kontrolu”, rekao je Dulibić.

Komentiraj