HINA/ Dario GRZELJ

PREDSJEDNIK UPRAVE KRAŠA Petrov se prvi sastajao s dobavljačima Agrokora

Bivši predsjednik Sabora i čelnik Mosta Božo Petrov u utorak je reagirao na članak iz novog broja Nacionala, u kojem Ivica Todorić i njegovi bliski suradnici tvrde da je Petrov imao veze s ruskim bankama. Prema Nacionalovim izvorima, Todorić je dobio poziv predstavnika ruske Sberbanke, koji mu je prenio pozdrave Bože Petrova koji jako lijepo govori o Agrokoru i Todoriću.

“Nakon još jednog dana ponovno su ga nazvali i rekli da je Božo Petrov tu i da su oni tu ako treba na bilo kakav način dodatno pomoći. U tom trenu Todorić je uzeo telefon i nazvao Davora Božinovića i rekao da se događa nešto čudno i ne vidi zašto bi mu ruske banke slale poruke i pozivale se na kontakte. Tako je došlo do kontakta i sastanka Todorića i Plenkovića”, pšrepričao je u utorak glavni urednik Nacionala Berislav Jelinić.

Petrov je u izjavi za javnost rekao kako ga obitelj Todorić smatra krivcem za raspad svog carstva, te ga optužuju za veze s Rusima, iako su oni s njima poslovali godinama. “Meni je drago da se sada i obitelj Todorić uključila u lokalnu kampanju HDZ-a. Neka se za mene ne brinu, ja sam razgovarao s dobavljačima i zbog njih sam inzistirao da se u Vladi odgovori tema Agrokora”, rekao je u utorak Petrov.

Rekao je kako je razgovarao s dobavljačima, prvo s gospođom Vidaković iz Kraša. “Nakon što sam dobio dodatne informacije tražio sam da se u Vladi otvori razgovor o tome. Tražio sam 20 dana, a govorili su mi da preuveličavam i da je situacija dobra. Kada mi ništa drugo nije ostalo, tražio sam od dobavljača da Todoriću pošalju poruku kako smo zabrinuti za situaciju u Agrokoru i da bismo voljeli s njim porazgovarati”, istaknuo je Petrov dodavši kako njemu nije bitno kako su dobavljači došli do Todorića i je li to bilo preko predstavnika Sberbanke.

Predsjednik Uprave Kraša Damir Bulić u srijedu je za Večernji list potvrdio kako se Petrov prvi sastajao s dobavljačima.

“Nakon što smo potkraj prošle i početkom ove godine osjetili poremećaj u naplati svojih potraživanja od Konzuma te naslutili da ne mogu servisirati nastali dug, postali smo oprezni i započeli smo komunikaciju s izvršnom i zakonodavnom vlašću. Marica Vidaković i ja razgovarali smo s Miroslavom Šimićem, zastupnikom u Saboru i u to vrijeme Kraševim djelatnikom”, rekao je za Večernji list Bulić dodajući kako su na taj način došli do Bože Petrova, te u7 vrlo vratkom roku stupili i u kontakt s premijerom Andrejom Plenkovićem i ministricom gospodarstva Martinom Dalić.

“Možemo reći da su Petrov i Plenković odmah iskazali svjesnost situacije u kojoj smo se našli te su se od prvog trenutka aktivno uključili u nalaženje najboljih načina za njezino rješavanje. Odmah su dali do znanja da će poduzeti sve što je u njihovoj moći za spas gospodarstva, a nikako vlasnika koncerna Todorića. Pritom su u fokusu imali dobavljače i ni u jednom trenutku nisu spominjali interese financijskih institucija”, dodao je Bulić.

Komentiraj