VIDEO: POTRES ZA VRIJEME SJEDNICE: Dobrović: “Hrvatska se i u politici zaštite okoliša vodi na sluganski način”

Saborski zastupnik Slaven Dobrović (Most) izjavio je u četvrtak da se Hrvatska i u politici zaštite okoliša vodi na sluganski način, a za vrijeme saborske sjednice osjetio se potres, no zastupnici su nastavili s radom.

Snimku potresa u Saboru na svom je Twitter profilu objavio predsjednik HSS-a Krešo Beljak.

Sva sredstva koja su nam na raspolaganju ne stavljaju se u funkciju iskorištenja potencijala biorazgradivog otpada koji u Hrvatskoj postoji, rekao je Dobrović u Hrvatskom saboru koji je, unatoč potresu koji je nešto iza 9,50 sati ponovno zatresao Zagreb, nastavio rad.

Zbog potresa koji je 22. ožujka pogodio Zagreb, saborska je zgrada oštećena, zastupnici su tri tjedna zasjedali na drugoj lokaciji, a prošli su se tjedan vratili na Markov trg.

Zastupnik Dobrović rekao je kako bi se po hitnom postupku mogla izgraditi cijela jedna mreža, povezati se sa poljoprivrednim sektorom i poboljšati kvalitetu tla te time jedan problem pretvoriti u priliku.

Stvar je u povezivanju, a to se ovdje uporno ne čini, ocijenio je u raspravi o prijedlogu da se Uredba EU o postojanim organskim onečišćujućim tvarima, prenese u domaće zakonodavstvo.

Mi ćemo raspravljati o prenašanju obveza iz EU, danas kada bi situacija zahtijevala nešto posve drugo, a to je stavljanje politike zaštite okoliša i svih raspoloživih sredstava u funkciju trenutka, dakle  gospodarske krize i svih neispunjenih obveza, dodao je.

To se ne čini, nego se ovdje se ispravljaju zakonski akti, a potiho financiraju kojekakvi projekti koji su čiste klijentelističke prirode, poput centara za gospodarenje otpadom koji vrijede po pola milijarde kuna, bez obzira što ne mogu ispuniti zadaće koje imamo, rekao je Dobrović.

Komentiraj