HINA/ Denis CERIĆ

POTRES U REDOVIMA ‘VATRENIH’ Dalić šalje Kalinića kući

Nikola Kalinić utakmicu protiv Nigerije odgledao je s klupe. Prema pisanju Sportskih novosti, izbornik ‘Vatrenih’ planirao je u subotu Mandžukića zamijeniti Kalinićem, ali ovaj je to odbio rekavši da ga bole leđa.

Kalinić, pišu SN, napušta Svjetsko prvenstvo i vraća se kući. Ta vijest, iako neslužbena, dolazi iz tabora reprezentacije.

Liverpool, 02.06.2018 – Trening Hrvatske nogometne reprezentacije na Ainfield stadionu pred sutrašnju prijateljsku utakmicu protiv Brazila. Na fotografiji Nikola Kaliniæ.
foto HINA/ Damir SENÈAR /ds

Sličnu situaciju Kalinić je Daliću priredio i u Liverpoolu, na prijateljskoj utakmici Hrvatske i Brazila. Izbornik je Kalinića planirao uvesti u igru umjesto Mancžukića, ali napadač Milana također se požaio na bolove.

Kalinić je propustio jučerašnji trening, zajedno s Kramarićem u Vrsaljkom. Posljednja dvojica u utakmici protiv Nigerije dobili su neugodne udarce, ali nitko nije ozbiljnije ozlijeđen. Kalinić je trening propustio zbog bolnih leđa.

“Nema potrebe za posebnim pretragama, znamo uzrok”, kazao je doktor Boris Nemec novinarima.

Kalinjingrad, 16.06.2018. – Utakmica Svjetskog nogometnog prvenstva Rusija 2018 izmeðu reprezentacija Hrvatske i Nigerije na stadionu Kalinjingrad Arena. Na fotografiji izbornik Hrvatske Zlatko Daliæ. foto HINA/ Damir SENÈAR/ lsd

Dalić situaciju nije želio previše komentirati, poručivši novinarima kako će sve saznati na današnjoj konferenciji za novinare, koja je zakazana za 16:15 sati.

I svjetski mediji pišu o izbacivanju Kalinića

Vijest o navodnom izbacivanju Kalinića iz hrvatske reprzeentacije prenijeli su i strani mediji. Englesko izdanje AS-a tako navodi kako je Dalić izbacio Kalinića nakon što je ovaj odbio ući u igru u pobjedi protiv Nigerije u subotu. Prenose i izjavu Dalića nakon utakmice s Nigerijom, a hrvatski izbornik tada je rekao kako je reprezentacija utakmicu završila bez ozljeda, ali ‘sa problemom’.

O navodnom izbacivanju Kalinića iz momčadi piše i Football Italia. Pozivajući se na hrvatske medije navode da je pet minuta prije kraja utakmice Kalinić trebao zamijeniti Mandžukića, ali da je rekao Daliću da ne može zbog problema s leđima. Umjesto Kalinića na travnjak stadiona u Kalinjingradu ušao je Marko Pjaca.

Komentiraj