Potres među vladajućima: HNS traži Kuščevićevu smjenu?

HNS, HDZ-ov strateški partner u Vladi, navodno će tražiti od premijera Plenkovića hitan koalicijski sastanak jer inzistira na odlasku HDZ-ova ministra uprave Lovre Kuščevića iz Vlade, ali bi mogao predložiti i širu rekonstrukciju koja bi podrazumijevala odlazak i ministra zdravstva Milana Kujundžića te ministrice Žalac.

Večernjem listu potvrđeno je to u vrhu HNS-a, a HNS-ov potpredsjednik Vlade Predrag Štromar zahtjev stranke o odlasku Kuščevića, doznajemo u HNS-u, iznijet će preksutra u podne na konferenciji za novinare u Sv. Martinu na Muri gdje se održavaju Središnji odbor i Predsjedništvo HNS-a.

HNS-ovci će tražiti da se sastanak održi odmah u ponedjeljak. U HNS-u ne ulaze u kaznenu odgovornost ministra Kuščevića kada je riječ o aferama koje se vežu uz njegovo bogaćenje, preprodaju i prenamjenu zemljišta dok je bio načelnik na Braču, ali smatraju da je već sam trebao dati ostavku zbog moralne i političke odgovornosti jer njegove afere opterećuju i čine štetu Vladi.

“Polako, smatramo da će Plenković ići u rekonstrukciju, a ne bude li doista htio, najesen je moguće svašta” odgovorili su Večernjem listu u vrhu HNS-a.

Komentiraj