Potres jakosti 5.3 po Richteru pogodio je u nedjelju zapadni Iran, ozlijedivši najmanje 54 ljudi, nekoliko sati prije nego je umjereni potres uzdrmao područje u blizini glavnoga grada Teherana, izvijestili su državni mediji.

Zasada nema izvješća o žrtvama ili šteti nakon drugog potresa jakosti 4.2 koji je pogodio područje 90 km od Teherana, izvijestila je službena novinska agencija IRNA.

Većina od 54 ozlijeđenih u prvom potresu otpuštena je nakon što im je pružena pomoć u bolnicama u zapadnoj pokrajini Kermanshah, navodi IRNA priopćenje hitnih medicinskih služba.

Iranske novinske agencije su izvijestile kako je većina ozljeda lakša, a neki su ljudi ozlijeđeni predmetima koji na njih pali.

U potresu jakosti 7.3 koji je pogodio Kermanshah i susjedni Irak u studenom poginulo je više od 600 ljudi, a ozlijeđeno više od 8.000.

Komentiraj

PREKOepa
Podijeli objavu
Prethodni članakMASTERS 1000 Isner osvojio Miami
Sljedeći članak‘SANJAM…’ Govor koji je promijenio Ameriku
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.