[quote_box_center]

  • Očevidom je utvrđeno da je do eksplozije u Donjem Brgatu kod Dubrovnika prilikom koje je stradala 16-godišnjakinja došlo pri spaljivanju kućnog otpada
  • Točan uzrok eksplozije utvrdit će se naknadnim vještačenjem

[/quote_box_center]

Očevidom je utvrđeno da je do eksplozije u Donjem Brgatu kod Dubrovnika prilikom koje je stradala 16-godišnjakinja došlo pri spaljivanju kućnog otpada, a točan uzrok eksplozije utvrdit će se naknadnim vještačenjem, objavila je dubrovačko-neretvanska policija.

Očevidom nije utvrđen uzrok eksplozije zbog koje stradala 16-godišnjakinja judašica
Očevidom nije utvrđen uzrok eksplozije zbog koje stradala 16-godišnjakinja judašica

U toj je nesreći u subotu prijepodne život izgubila judašica Matea Knego, kadetska viceprvakinja Hrvatske, a kako je rekao njezin trener, Matea je bila dobri duh Judo kluba Župa dubrovačka.

′‘Oko deset sati u mjestu Donji Brgat došlo je do eksplozije prilikom koje je smrtno stradala 16-godišnja djevojka, a nakon provedenog očevida koji je vodio nadležni državni odvjetnik utvrđeno je kako je do eksplozije došlo prilikom spaljivanja kućnog otpada, a točan uzrok eksplozije utvrdit će se naknadnim vještačenjem’’, rekla je novinarima nakon završenog očevida zamjenica glasnogovornice Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Andrijana Biskup.

Neslužbeni navodi

Prema neslužbenim navodima, 16-godišnjakina je poginula kada je slijedom eksplozije nju pogodio još uvijek neutvrđen predmet, a detalji te tragedije bit će poznati nakon što svoje izvješće o svemu podnese Centar za forenzična ispitivanja istraživanja i vještačenja ‘’Ivan Vučetić‘’.

U povodu pogibije šesnaestogodišnje Mateje Knego koja je potresla Donji Brgat i Dubrovnik, obitelji je izraze sućuti došao dati i njezin trener Ivan Oberan.

“Prije svega iskrena sućut obitelji Knego u ime osobno, i u ime Judo kluba Župe dubrovačke. Što reći, Matea Knego – to je dobri duh judo kluba. Godinama osvaja državne medalje, bila je predvodnik ove jedne darovite generacije Jednostavno ne mogu vjerovati da se to dogodilo”, rekao je vidljivo potresen trener Oberan.

“Toliko smo toga lijepo prošli zadnjih sedam – osam godina. Proputovali smo cijelu Europu i Matea je uvijek zračila optimizmom. Matea je dijete koje sam doživljavao kao svoje. Nemam riječi u ovom trenutku. Svi smo shrvani. Primam pozive iz cijele Hrvatske, Slovenije. Ljudi jednostavno ne mogu vjerovati da Matea više nije s nama”, rekao je Oberan koji je izrazio duboku sućut obitelji Knego.

 

Komentiraj