Potraga za žrtvama i drugom crnom kutijom

epa

Indonezijske vlasti u nedjelju su za još tri dana produljile potragu za žrtvama i crnom kutijom iz olupina putničkog zrakoplova koji se srušio prošli tjedan, a u kojemu je bilo 189 ljudi.

“Odlučili smo produljiti potragu još tri dana” s početkom od ponedjeljka, objavio je šef spasilačke agencije Muhammad Syaugi na konferenciji za novinare.

Odluka je donesena na temelju procjene s mjesta događaja, rekao je novinarima te dodao da tjelesni ostaci mnogih žrtava još nisu pronađeni.

Do nedjelje je ukupno policiji predano 105 vreća s tjelesnim ostacima, nekoliko njih s netaknutim tijelima, na forenzičku identifikaciju.

Dosad je identificirano samo sedam žrtava.

“Siguran sam da će ukupan broj žrtava biti veći”, rekao je Syaugi.

U sklopu operacije traga se za tjelesnim ostacima žrtava i za drugom crnom kutijom u olupinama gotovo novoga Boeinga Co.737 MAX koji je u more pao u ponedjeljak, 13 minuta nakon što je poletio iz Džakarte.

Ronioci su identificirali signale u potrazi za drugom kutijom, dok istražitelji pokušavaju doći do podataka iz djelomično oštećene prve crne kutije, otkrivene u četvrtak.

“Pouzdani ronioci slijede uhvaćeni signal”, rekao je Syaugi dodavši “međutim još je nisu pronašli”.

Pretpostavlja se da se crna kutija nalazi u krugu oko 50 metara od glavnoga mjesta pretrage, gdje je voda duboka 30 metara, no oceanske struje i mulj otežavaju napore.

Komentiraj