HGSS

Potraga na Rabu završena pronalaskom tijela nestale osobe

Pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja u nedjelju su na otoku Rabu pronašli tijelo osobe koja je nestala 15. srpnja, objavili su na svojim stranicama.

“Potraga je bila izuzetno naporna i složena od samog početka zbog slijeda okolnosti i pretraživanja teškog terena pri visokim temperaturama. Hrvatska gorska služba spašavanja uspostavila je vrlo složenu i visoko stručnu organizaciju potrage kao i koordinaciju velikim brojem ljudi na terenu. Prema standardima HGSS-a u potrazi su iskorišteni apsolutno svi resursi kojima HGSS raspolaže: search manageri sa svjetskim licencama, zapovjedno vozilo i digitalna kartografija te visoko motivirani spašavatelji, potražni timovi i flota dronova za pretragu terena iz zraka”, navode iz HGSS-a.

Samo posljednja dva dana u potrazi na Rabu sudjelovalo je gotovo 150 ljudi: 70-tak članova HGSS-a, kolega iz GSS u BiH do rapskih vatrogasaca DVD Rab i DVD Lopar, kopnene i pomorske policije, lovaca, planinara PD Kamenjak, otočnih komunalnih društava, Stožera Civilne zaštite Grada Raba, GD Crvenog križa Raba, žitelja Raba te rodbine.

Komentiraj