POTRAGA I DALJE TRAJE Troje mladih u Furlaniji odnijela bujica, otkriveni njihovi identiteti

Autor:

Bujica na rijeci Natisone

IOS / Zuma Press / Profimedia

I dalje traje potraga za troje mladih koje je u petak odnijela bujica rijeke Natisone u Premariaccu u talijanskoj regiji Furlaniji.

Talijanski mediji otkrili su identitete nestalih za kojima tragaju ronioci, spasitelji u helikopterima, dronovi i karabinjeri.

Prijatelji iz Rumunjske

Jedna od nestalih je studentica Patrizia Cormos (20), stanovnica Campoformida koja je ujutro prije odlaska na obalu Natisonea polagala ispit na Akademiji likovnih umjetnosti Tiepolo u Udinama.

Preostalih dvoje su njeni prijatelji – Bianca Doroch (23), koja je prije nekoliko dana stigla iz Rumunjske u posjet roditeljima koji žive u Udinama, i njezin dečko, 25-godišnji Cristian Casian Molnar, također rumunjskog podrijetla, s prebivalištem u Austriji, objavio je Rai News.

U subotu ujutro pronađena je torbica Patrizije Cormos, koja je pozvala pomoć, a u njoj se nalazio mobitel, koji je bio uključen i koji je emitirao signal koji su spasioci identificirali.

Prema pisanju RAI-a, torbica je bila odložena uz obalu rijeke, nekoliko stotina metara nizvodno, a moguće je i da ponovno izronila na površinu kad se spustila razine vode.

Potraga uz pomoć helikoptera, dronova i ronilaca

Spasioci su uz pomoć helikoptera, dronova i ronilaca u subotu nastavili tražiti nestale, a posao im otežava što je voda i dalje mutna.

PALA ‘VODENA BOMBA’ Sjever Italije pogođen poplavama nakon obilnih kiša

Troje nestalih bilo je na maloj plaži na rijeci Natisone, ispod rimskog mosta Premariacco, kad je voda počela brzo rasti zbog obilne kiše koja je padala posljednjih nekoliko sati.

Snimke na društvenim mrežama

Društvenim mrežama proširila se dramatična snimka djevojaka i mladića kako do struka stoje u vodi, zagrljeni, s posljednjim nadama u spas.

Unatoč pokušajima vatrogasaca da ih izvuku pomoću užeta, pred očima brojnih svjedoka i spasioca, snažna riječna struja ih je odvukla, piše dnevnik.hr.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.