Potpuno izgorjela drvena kuća kod Velike Gorice, vatrogasci građane pozivaju na dodatan oprez

U ponedjeljak oko 05:20 sati vatrogasci su zaprimili dojavu o požaru u Petrovini Turopoljskoj. Na teren je odmah izašlo devet vatrogasaca s dva vozila.

Zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Velike Gorice Ivica Maceković za portal VGdanas izjavio je da je 71-godišnja žena, koja živi u kući, bila izvan objekta kad su vatrogasci došli na mjesto događaja. Prošla je bez ozljeda, ali drvena kuća potpuno je izgorjela.

“Krov se do našeg dolaska već bio urušio od vatre, a gašenje požara završilo je u 7:50”, rekao je Maceković.

Javna vatrogasna postrojba Velika Gorica na Facebooku je objavila upozorenje građanima, pozivajući ih na dodatan oprez.

“U kućanstvima koja se griju na kruta goriva postoji veća opasnost od nastajanja požara radi neodržavanja dimovodnih kanala, neodržavanja peći i grijalica te neodgovorno rukovanje istim. Čim zima pokaže svoje zube, to još više dolazi do izražaja i nažalost učestale su ovakve slike.

UPOZORAVAMO građane da pažljivo i odgovorno rukuju sa svojim pećima i grijalicama te ih konstantno održavaju da se izbjegnu nemili događaji. Današnja intervencija je srećom završila samo sa materjijalnom štetom, a falilo je malo da bude i kobnije. Odgovornost prema sebi je odgovornost prema drugima”, objavila je na društvenim mrežama JVP Velika Gorica.

Komentiraj