Potpredsjednik Vlade Milošević zgrožen antisrpskim skandiranjem u Borovu. “Sijanje mržnje neće zaustaviti put mira”

Skandiranje više desetaka mladića u općini Borovo na pravoslavni Uskrs u nedjelju ‘oj, hrvatska mati, Srbe ćemo klati’ i ‘ubij Srbina’, što je objavljeno na Facebook stranici općine, zgroženo je oštro osudio potpredsjednik Vlade Boris Milošević.

„Danas zvone zvona na hramovima, pravoslavni vjernici slave najradosniji hrišćanski praznik koji znači pobjedu života nad smrti, čovjekoljublje, mir i ekumenizam. Primaju čestitke od svoje rodbine, susjeda i prijatelja katolika koji uzvraćaju na čestitanje od prije mjesec dana“, komentirao je na svojoj Facebook stranici Milošević dvije snimke na kojoj se vidi i čuje skandiranje mladića u koloni u pratnji policije.

„Tako zajedno gradimo našu zemlju poštujući jedni druge kako su to činili naši stari. Kada zatreba uzajamno se pomažemo i održavamo plamen društvene solidarnosti koji se svakodnevno pokazuje na Baniji. Treba nam taj plamen da negdje pokidane veze u zajednici ponovo povežemo s pogledom na zajedničku budućnost“, poručio je potpredsjednik Vlade.

„Zgrožen sam ovim porukama i oštro ih osuđujem! Kome je potrebno sijanje mržnje? Put mira neće zaustaviti“, zaključuje Milošević.

Podsjetimo, policijska uprava vukovarsko-srijemska potvrdila je da je u nedjelju, oko 6.30 sati ujutro, nakon što su položili vijence na memorijalnom spomeniku 12 redarstvenika, 20-ak mladića krenulo u koloni kroz mjesto te da su izvikivali neprimjerene poruke. Policija je, napominju, odmah reagirala, izdvojila mladiće koji skandirali antisrpske parole, utvrdila njihov identitet i provela kriminalističko istraživanje.

Borovo: Grupa muškaraca u koloni viče “ubij Srbina”. Skandirali i “Oj hrvatska mati, Srbe ćemo klati”

 

[fbcomments width="100%" count="off" num="9" countmsg=""]