EPA/MICHAEL REYNOLDS

Potpredsjednička debata imala upola manju gledanost od one Trumpa i Clinton

Broj ljudi koji je u utorak navečer pred malim ekranima pratio američku potpredsjedničku debatu republikanca Mikea Pencea i demokrata Tima Kainea bio je između 40 i 50 milijuna, objavili su mediji u srijedu.

Potpredsjednički kandidati Donalda Trumpa i Hillary Clinton sučelili su se u utorak navečer u oštroj debati, pruživši priliku milijunima Amerikanaca da ih upoznaju.

U debati, posvećenoj unutarnjoj i vanjskoj politici, sudjelovali su republikanski guverner Indiane Pence (57) i demokratski senator Virginije Kaine (58), dvojica iskusnih, ali slabo poznatih političara koji su odmah prešli u ofenzivu, prvi na Hillary Clinton a drugi na Donalda Trumpa.

Obojica su htjela pokazati koliko se njihovo viđenje Amerike razlikuje, nastojeći istaknuti kvalitete svog kandidata i kritizirajući program njegova suparnika, pet tjedana prije predsjedničkih izbora 8. studenog. Oštro su se sučelili u vezi s gospodarstvom, sigurnosti, imigracijom i vanjskom politikom.

Ovo je jedina debata potpredsjedničkih kandidata čija će glavna uloga, za onog koji pobijedi 8. studenoga, biti da zamijeni predsjednika u slučaju smrti ili ostavke. Debata potpredsjedničkih kandidata dosad uglavnom nije utjecala na odluku američkih birača.

Hollywood Reporter je izvijestio, pozivajući se na preliminarne podatke Nielsena i mreže četiri glavne američke postaje, da je gledanost iznosila 13,2 posto.

CNN je objavio da bi konačan broj gledatelja mogao biti između 40 i 50 milijuna.

Prošlotjednu prvu debatu predsjedničkih kandidata Hillary Clinton i Donalda Trumpa pratilo je rekordnih 84 milijuna televizijskih gledatelja. Clinton i Trump će se u nedjelju drugi put sučeliti u predsjedničkoj debati.

Komentiraj