Potpredsjednica splitskog SDP-a Mandić istupa iz stranke zbog podilaženja ‘neoliberalnom’ Puljku

Potpredsjednica splitskog SDP-a i članica Glavnog odbora SDP-a Eleonora Mandić potvrdila je u srijedu da je istupila iz te stranke jer se ne slaže s “podilaženjem” gradonačelniku Ivici Puljku.

“Odlučila sam istupiti iz SDP-a jer se ne slažem s podilaženjem neoliberalnom gradonačelniku Ivici Puljku koje provode splitski SDP i Gradski odbor stranke”, rekla je Hini Mandić.
Izjavila je da razgovori o suradnji s gradonačelnikom  Puljkom, u kojima je i ona sudjelovala, nikad nisu dovršeni nego se suradnja svela na “nekritičku podršku SDP-ovih gradskih vijećnika”.
“U SDP sam ušla kako bih se borila za socijalnu pravdu i solidarnost prema najugroženijima, baš kao što sam se kao dragovoljka Domovinskog rata 1991. godine na prvoj crti uključila u obranu Hrvatske kada je naš opstanak bio ugrožen od velikosrpskog fašizma”, istaknula je dosadašnja članica SDP-a Eleonora Mandić.

Dodala  je kako sve što je  radila, učinila je to iz “dubokog  uvjerenja da doprinosi gradnji boljega hrvatskog društva”.
Tajnik splitskog SDP-a Davor Matijević izrazio je žaljenje zbog istupanja Eleonore Mandić iz SDP-a.
“Žao mi je što se nije slagala  s vizijom SDP-a”, istaknuo je Matijević.

Po njegovim riječima, to je  bio “džentlmenski razlaz” pošto je  Mandić vratila SDP-u mandat vijećnice u Kotarskom vijeću Split 3.

Komentiraj