POTPISAO NA DVIJE GODINE Roko Ukić se vratio u Cedevitu

Kapetan hrvatske košarkaške reprezentacije Roko Ukić vratio se u zagrebačku Cedevitu, s kojom je potpisao dvohodišnji ugovor, objavljeno je na službenoj stranici kluba.

Roko Ukić rođen je 5. prosinca 1984. godine, a već je igrao za Cedevitu u sezoni 2014./2015., kada je momčad vodio trener Jasmin Repeša. Te sezone Ukić je s Cedevitom osvojio Prvenstvo Hrvatske i Kup Krešimira Ćosića, a sezonu kasnije igrao je u Italiji, gdje je nastupao za Varese i Cantu. Prošlu sezonu odradio je u atenskom AEK-u, gdje ga je vodio današnji trener Cedevite Jure Zdovc.

Riječ je o igraču koji je 2005. godine 41. pickom izabran od strane Toronto Raptorsa na NBA draftu, a uz već spomenute Split, Cedevitu, Varese, Cantu i AEK Ukić je u karijeri igrao još za Tau Ceramicu, Barcelonu, Lottomaticu, Toronto, Milwaukee, Fenerbahče Ülker i Panathinaikos.

Tijekom inozemne karijere tursku i grčku ligu je osvojio po dva puta, Kup Španjolske, Turske i Grčke osvojio je po dva puta, 2013. godine bio je MVP Kupa Grčke, a 2011. je izabran kao MVP doigravanja u Turskoj.

Komentiraj