Potpisana deklaracija Koordinacija komora u zdravstvu

FaH/ Damir SENÈAR/

Hrvatska liječnička komora (HLK), Hrvatska komora dentalne medicine (HKDM) i Hrvatska ljekarnička komora (HLJK) potpisale su u petak Osnivačku deklaraciju Koordinacije komora u zdravstvu (KoKoZ) radi zaštite interesa i ugleda članova, priopćeno je iz HLK-a.

Cilj suradnje triju komora razmjena je iskustava, provođenje zajedničke edukacije članova, suradnja u provedbi stručnih nadzora kao i u konkretnim područjima zaštite interesa i ugleda članova, organizacija zajedničkih skupova te podnošenje zajedničkih prijedloga i zahtjeva koji se odnose na zdravstvene djelatnosti, profesije i sustav u cjelini.

U ime HLK-a Deklaraciju je potpisao njezin predsjednik Trpimir Goluža, u ime Ljekarničke komore predsjednica Ana Soldo, a Komoru dentalne medicine predstavljala izvršna direktorica Katarina Lešić.

“U turbulentnom trenutku hrvatskog zdravstvenog sustava koji već godinama proživljava zakonodavnu, organizacijsku, strukturnu i profesionalnu krizu te prolazi kroz neučinkovite reforme, Hrvatska liječnička komora inicirala je osnivanje ove Koordinacije. Naš cilj je nova politika aktivnog i koordiniranog sudjelovanja struke u procesu donošenja odluka i propisa koji se tiču funkcionalnosti zdravstvenog sustava te zdravstvene zaštite naših građana“, rekao je predsjednik HLK-a Goluža.

Predsjednica Ljekarničke komore Soldo izrazila je zadovoljstvo i ponos jer ih je HLK uključio u projekt. “Spremni smo svojim kadrovima i znanjem doprinijeti razvoju daljnjih ideja i inicijativa“, dodala je.

Zadovoljstvo postignutim dogovorom izrazila je i izvršna direktorica HKDM-a Lešić i istaknula da se iznimno raduje realizaciji konkretnih zajedničkih projekata.

Koordinacija komora otvorena je za pristupanje i drugim zdravstvenim komorama te očekuje da će se u skoro vrijeme liječničkoj, stomatološkoj i ljekarničkoj komori pridružiti i preostale komore u zdravstvu, stoji u priopćenju.

Komentiraj