POTPISAN UGOVOR: U Virovitici izgradnja studentskog doma

FaH

U Visokoj školi za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici u utorak je potpisan ugovor o dodjeli nepovratnih financijskih sredstava za izgradnju studentskog doma vrijednog 18,5 milijuna kuna.

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije financirat će projekt 85 posto. Studentski dom bit će na mjestu bivše vojarne, koja će biti studentski kampus s fakultetom i restoranom te dodatnim sadržajima, što će povećati kvalitetu života studenata.
Studentski dom na dva kata imat će 108 postelja u 47 soba – 32 sobe s dvije postelje i pet s jednom, s osiguranim pristupom osobama s invaliditetom.
Zahvaljujući studentskom domu u Virovitici, visoko obrazovanje bit će dostupnije osobama slabijega imovinskog statusa, kojima će se poboljšati životni standard.
Natječaj “Modernizacija, unaprjeđenje i proširenje infrastrukture studentskog smještaja za studente u nepovoljnom položaju”, koji je raspisalo Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije, usmjeren je ponajprije na potporu javnim visokim učilištima za proširenje i poboljšanje smještajnih kapaciteta za studente, osobito one u nepovoljnom položaju. Za dodjelu u sklopu tog natječaja raspoloživo je 934 milijuna kuna nepovratnog novca.
“Provedbom toga i sličnih projekata te njihovom uspješnom implementacijom činimo korak naprijed prema poboljšanju kvalitete smještaja studentskih standarda. Iako su studenti krajnji korisnici ovih projekata, ipak ti projekti imaju i te kako velik utjecaj na razvoj gradova i županija na čijem su području”, istaknuo je ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Tomislav Tolušić.
Izgradnjom studentskog doma omogućit će se školovanje većeg broja studenata, čime će se pridonijeti poboljšanju obrazovne strukture na državnoj razini i povećati broj studenata sa završenim visokim obrazovanjem.
“Ovo je primjer policentričnog razvoja Hrvatske koji će omogućiti da se mladi ljudi zadrže u manjim mjestima”, rekao je ministar znanosti, obrazovanja i sporta Predrag Šustar.

Komentiraj