POTPISAN UGOVOR O SURADNJI: Croatia Airlines i Jadrolinija nudit će objedinjenu putničku kartu

 

Hrvatski nacionalni avioprijevoznik i vodeći putnički brodar u Hrvatskoj u četvrtak su u zajedničkom priopćenju poručili da su potpisali ugovor o poslovnoj suradnji kojim će nastojati dodatno unaprijediti hrvatsku turističku ponudu.

Cilj je navedene suradnje iskoristiti prednosti obje kompanije, te hrvatskim građanima i turistima u budućnosti ponuditi objedinjenu uslugu, koja će im na jednostavan i efikasan način Hrvatsku učiniti još dostupnijom, a njezine destinacije pristupačnijima.

“Izazovno okruženje u kojem poslujemo i sve što posljednjih mjeseci dodatno utječe na cjelokupno hrvatsko i svjetsko gospodarstvo pred sve nas postavljaju nove izazove na koje je treba spremno i strateški odgovoriti, kako bi se stvorile konkurentske prednosti u budućnosti. Zbog toga smo odlučili ujediniti snage s Jadrolinijom, vodećim putničkim brodarom u Republici Hrvatskoj, čija se morska flota izvrsno nadopunjuje s našom zračnom. Croatia Airlines povezuje Hrvatsku sa svijetom zračnim putem, Jadrolinija onim morskim, a zajedno možemo stvoriti dodatne pogodnosti putnicima tijekom njihovog putovanja. Vjerujemo da će naša suradnja ostvariti očekivane ciljeve te tako stvoriti još zadovoljnije putnike i turiste, čineći i na ovaj način Republiku Hrvatsku dodatno atraktivnom i dostupnijom”, kazao je predsjednik Uprave Croatia Airlinesa Jasmin Bajić.

“Jadrolinija se s osobitim zadovoljstvom pridružila poslovnoj suradnji s Croatiom Airlines kako bi se putnicima koji dolaze u Hrvatsku avionima približili hrvatski otoci. Broj prevezenih putnika našim brodovima, koji je u rekordnoj 2019. godini iznosio 12,5 milijuna putnika, svakako predstavlja iznimno veliki potencijal za obje tvrtke u smislu ponude za nova putovanja. Suradnja koja se za sada bazira na međusobnom oglašavanju u vrlo skoroj budućnosti će omogućiti putnicima objedinjenu kupnju karte odnosno putnik će moći kupiti jednu kartu kojom će moći koristiti usluge i Croatia Airlinesa i Jadrolinije. Vjerujemo da će partnerstvo Jadrolinije i Croatia Airlinesa, morskih i zračnih snaga Hrvatske, vrlo skoro doprinijeti obostranim uspješnim poslovnim rezultatima”, dodao je predsjednik Uprave Jadrolinije David Sopta.

Naime, Croatia Airlines i Jadrolinija zajedno će razvijati platformu preko koje će se putnicima u budućnosti nuditi intermodalna prometna usluga, odnosno kombinacija zračnoga i pomorskog prijevoza i to za putovanja iz europskih zračnih luka do hrvatskih otočkih odredišta.

Komentiraj