Potpisan ugovor o gradnji Islamskog kulturnog centra u Sisku

EPA/ALAA BADARNEH

Nakon provedenog postupka pozivnog natječaja i odabira osječke “Gradnje” kao najpovoljnijeg izvođača radova, u ponedjeljak navečer u Sisku je svečano potpisan ugovor o gradnji Islamskog kulturnog centra, četvrtog takvog u Hrvatskoj, koji će se u idućih 18 mjeseci graditi u sisačkom naselju Caprag na površini od 2.640 četvornih metara, a ukupna investicija iznosi 50,9 milijuna kuna.

Glavni imam sisački Alem ef. Crnkić naglasio je kako je potpisom ugovora i skorim početkom gradnje budućeg centra nastupilo novo poglavlje u životu sisačkih muslimana.

Ustvrdio je kako je to, nakon osnivanja Islamske zajednice, najvažniji događaj za muslimane.

Voditelj projekta Irhad Mehinić je izvijestio kako je Islamska zajednica, iako nije u sustavu javne nabave, na natječaj pozvala 14 građevinskih tvrtki, od kojih se njih 12 odazvalo i dalo ponude. Nakon korigiranih ponuda, u najuži krug su ušle tvrtke “Gradnja” i “Tehnika”, da bi na kraju kao najpovoljnija bila izabrana osječka tvrtka.

“Zahvaljujući potpori i razumijevanju lokalnih vlasti, sve je spremno za gradnju centra. To je jedini vjerski objekt koji je zbog svog sadržaja od Vlade RH proglašen objektom od društvenog interesa. Budući da će objekt imati kulturne, vjerske i karitativne sadržaje, on će predstavljati novu kvalitetu za grad Sisak, kojem će dati i novu vizuru. Cijela islamska zajednica u zemlji stoji iza tog projekta, koji je za nas prioritet”, poručio je muftija i predsjednik Mešihata Azis ef. Hasanović.

Ugovor su potpisali predsjednik Medžlisa Islamske zajednice u Sisku Edvin Saftić, direktor oiječke “Gradnje” Zoran Šmit, te za stručni nadzor Mladen Hranilović. Potpisivanje ugovora su pozdravili predsjednica Županijske skupštine Ivanka Roksandić i sisački dogradonačelnik Marko Krička.

Komentiraj