FaH

POTPISAN SPORAZUM: ‘Pametno’ i ‘Za grad’ zajedno izlaze na izbore u Zagrebu

Stranke Pametno i Za grad izvijestile su u utorak da su potpisale sporazum o zajedničkom izlasku na izbore u Zagrebu, točnije u 1. 2. 6. i 7. izbornoj jedinici.

“Time su stranke, koje su potekle od malih, kvartovskih problema i krenule tako što su poticale građane da se bore i uključe u životu zajednice – otišle sada i korak dalje te pokazuju cijeloj državi da politika može biti i drugačija”, priopćile su stranke.

U priopćenju prenose izjavu predsjednica stranke Za grad Ive Kvakić koja je kazala da su se za suradnju sa strankom Pametno odlučili jer su u njima prepoznali stranku s kojom dijele “otpor prema koruptivnim strukturama”. “Dijelimo i iste vrijednosti te u budućnosti želimo vidjeti Hrvatsku kao modernu i građansku državu. U ovom trenutku smo vrlo optimistični, kada je riječ o izbornim rezultatima i nadamo se ulasku u Sabor”, istaknula je Kvakić.

Predsjednica stranke Pametno Marijana Puljak izjavila je da su suradnju sa strankom ZA grad počeli još nakon prošlih, jer “razmišljaju jednako o politici”.

“Očekujemo da ćemo u sljedećem sazivu Sabora imati svoje predstavnike, koji će aktivnošću pokazati da je biti saborski zastupnik ozbiljan posao i da je i jedan glas dovoljan da učini promjenu. To smo pokazali svojim dosadašnjim djelovanjem, a možemo pokazati i u Saboru”, zaključila je Puljak.

“Obje predsjednice naglasile su i da je politika danas najvažnija stvar u Hrvatskoj te da se građani moraju njome baviti, ako upravljanje društvom ne žele prepustiti interesnim zajednicama, koje rade samo za svoj vlastiti interes, a ne interes društva općenito”, stoji u priopćenju.

Komentiraj