Potpisan Sporazum o suradnji Sveučilišta Jurja Dobrile i ULJANIK Brodogradilišta d.d.

Sveučilište Juraj Dobrila

Sporazum o suradnji Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli i ULJANIK Brodogradilišta d.d. su potpisali rektor Alfio Barbieri i Sandi Božac, predsjednik Uprave Brodogradilišta d.d.

Spomenutim sporazumom definiraju se načela dugoročne suradnje na projektima istraživanja, razvoja i obrazovanja iz područja djelatnosti Sveučilišta koji mogu značajno pridonijeti uspješnosti ostvarenja razvojnih planova Uljanika.

Potpisivanje Sporazuma o suradnji nadovezuje se na inicijativu za nastavnu suradnju Uljanika i Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli koja je pokrenuta 2016. godine uz podršku HAZU-a i Rektorskog zbora RH, a s ciljem povezivanja znanstvenog i realnog sektora te ostvarenja nastavne suradnje sa sveučilišnim Odjelom za tehničke studije, studijima Proizvodno strojarstvo i Računarstvo.

Ovim sporazumom iskazuje se interes na svim područjima od zajedničkog interesa:

  • istraživačko-razvojnim projektima,
  • obrazovanju radnika ULJANIK Brodogradilišta d.d. kroz specijalističke seminare, radionice, predavanja, stručne i sveučilišne studije, specijalističke poslijediplomske studije, poslijediplomske doktorske studije i sl.,
  • stručnom i praktičnom usavršavanju studenata Sveučilišta kroz studentske prakse, radionice i stručna predavanja,
  • organiziranju posjeta većih skupina studenata pogonima brodogradilišta i plovnim objektima koje ULJANIK Brodogradilište gradi za naručitelje, s ciljem edukacije, razmjene znanja i iskustva.
Sandi Božac i Alfio Barbieri

Komentiraj