Potop u Rijeci! U bujici poginuo muškarac, vatrogasci zatrpani pozivima. Filipović: “Ostanite kod kuće!”

Rijeku je u srijedu navečer pogodilo snažno nevrijeme koje je uzrokovalo poplave. Onemogućen je promet dijelovima grada, kao i većim dijelom centra. Sve dežurne službe su na terenu.

Poplavljene su škole, muzeji, zgrade rektorata i policije, kuće i zgrade diljem Rijeke… Brojni automobili ostali su zaglavljeni na poplavljenim ulicama. Neke ceste bile su potpuno potopljene.

Umro čovjek, u bujici ostao zaglavljen pod automobilom

Riječka policija izvijestila je kako su oko 19.30 sati dobili dojavu da je nađena muška osoba u bujici ispod auta. Do dolaska Hitne pomoći muškarac je preminuo.

Muškarac poginuo u bujici u Rijeci. Policija objavila detalje

Za dva sata palo 140 litara kiše

Prema neslužbenim podacima, u Rijeci je u srijedu navečer za dva sata palo 140 litara kiše po četvornom metru. Promet ulicama središta grada je ili onemogućen ili usporen.

Gradonačelnik: Ostanite kod kuće

Riječki gradonačelnik Marko Filipović je na svom profilu na društvenim mrežama poručio građanima da ostanu kod kuće, ako ne moraju izlaziti iz doma.

“U stalnom sam kontaktu sa svim dežurnim službama, ljudi su na terenu, radi se na otklanjanju štete, sanira se sve što se trenutno može i koliko se može. Još jednom vas pozivam na oprez, pogotovo ako prolazite kroz centar! Rijeka nam večeras teče svom snagom”, objavio je Filipović.

Poplavljena policija

Iz Policijske uprave primorsko-goranske oko 22 sata je javljeno da u četvrtak 29. rujna u njihovu sjedištu u Rijeci, na adresi Žrtava fašizma 3, neće biti moguće obavljanje upravnih poslova -zaprimanja zahtjeva za osobne i vozačke isprave, prebivalište i boravište, zahtjeva radne dozvole za strane državljane i drugih upravnih poslova. Zbog jakog nevremena praćenog obilnom kišom došlo je do prodora vode u prostor šalter dvorane namijenjen za prijem stranaka ga je potrebno sanirati.

“Poplavljeni su mnogi poslovni prostori, objekti i stanovi u gradu. Zbog poplavljene zgrade Policijske uprave primorsko – goranske na terenu su pripadnici Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite koji će pumpama pokušati ispumpati vodu. Na terenu su sve žurne službe”, napisali su iz Ravnateljstva civilne zaštite.

Komentiraj