POTICALA GA NA GLAZBU Umrla je majka Jona Bon Jovija, zahvaljujući njoj postao je rock zvijezda

Autor:

NEW ORLEANS - JULY 25:  Co-owner of the arena football league's Philadelphia Soul Jon Bon Jovi and his mother Carol Sharkey attend ADT ArenaBall Awards Gala at the Louisiana SuperDome during ArenaBowl XXII weekend on July 25, 2008 in new Orleans,  Louisiana.,Image: 58574212, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Marc Serota / Getty images / Profimedia

Marc Serota / Getty images / Profimedia

Carol Bongiovi, majka Jona Bon Jovija i osnivačica kluba obožavatelja benda Bon Jovi, umrla je u utorak u 83. godini. Poznata kao “Mama Jovi” preminula je tri dana prije njezina 84. rođendana u medicinskom centru Monmouth, Long Branch, New Jersey. Uzrok smrti nije naveden.

„Naša je majka bila sila na koju se moralo računati; njezin duh i stav da je sve moguće oblikovali su ovu obitelj,” rekao je Jon Bon Jovi u izjavi kojom je objavio tužnu vijest. “Jako će nam nedostajati.”
Nakon što je desetljeća bila najvažnija osoba u obitelji, figurirala je kao važna osoba i u bendu.

Carol Bongiovi pojavila se u jednom od najnovijih glazbenih videa svog sina, kao i njezin suprug John Bongiovi stariji, s kojim je bila u braku 63 godine. Za svoj video “Story of Love” iz 2021., roker je pjevao ispred velikog crno-bijelog portreta svojih roditelja u mladosti, potvrđujući koliko su dugo bili zajedno — iako je ujedno aludirao na vlastitu dugogodišnju vezu sjedinio sa svojom srednjoškolskom ljubavi, Dorotheom Bongiovi.

Ono što sam dobio od svojih roditelja bila je sposobnost da san pretvorim u stvarnost,” rekao je Bon Jovi u intervjuu 2020. “Čak i ako nisi bio dobar u svom poslu, ali si vjerovao da jesi, mogao si to raditi. Kako sam stario, shvatio sam da je to veliki dar koji sam dobio od svojih roditelja. Oni su doista vjerovali u mantru Johna Kennedyja o odlasku na Mjesec. ‘Da, naravno da možeš ići na Mjesec. Samo idi, Johnny.’ I eto me.”

Jedan od razloga zašto se Carol isticala obožavateljima benda, osim njezine podrške sinu, bio je taj što vrlo malo rokera može ispričati priču o tome da je sin dvoje marinaca. Njegovi su se roditelji upoznali kad su oboje bili u marincima 1950-ih, a vjenčali su se ubrzo nakon toga. Ujedno, njegova majka bila je jedna od prvih Playboyevih zečica, nešto što je Carol također imala u svom životopisu uz odsluženje vojnog roka. Ona je bila cvjećarka prije nego što se prijavila u službu.

Carol Sharkey rođena je i odrasla u Erieju u Pennsylvaniji. Nakon što su ona i njezin suprug otpušteni iz marinaca, preselili su se u Sayreville, NJ, gdje im se 1962. rodio sin Jon. Prema biografiji Jona Bon Jovija Laure Jackson, Carol je poticala sinovljev talent za nastupe i „stala bi sa svojim starijim sinom ispred zrcala u punoj veličini gdje su se zajedno zabavljali gledajući sebe kako izvode pjesme.” Kada je imao samo 7 godina, donijela je kući akustičnu gitaru i nagovarala ga da je nauči svirati, iako se glazbom ozbiljno počeo baviti tek kao tinejdžer.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.