Saša Zinaja

‘Postoje poruke koje će biti važan dokaz’

Odvjetnica Ivice Todorića Jadranka Sloković sinoć je u ‘Otvorenom’ HRT-a izjavila je da je Todorić otišao u Englesku kako bi se pripremio za postupak koji se protiv njega vodi u Hrvatskoj.

“Pokrenuo je određene postupke – od ustavne tužbe do svoje pritužbe na rad RH kod bruxelleske komisije. Pokrenuo je i jedan postupak u Americi. Kako i na koji način će to ići dalje tek ćemo vidjeti. Trebao je ovo vrijeme da se stabilizira i pripremi”, rekla je Sloković.

Istaknula je kako nije poznavatelj engleskog prava ali, prema njenim saznanjima, u roku od sedam dana Todorićev će odvjetnički tim podnijeti zahtjev za ulaganje žalbe na ovu odluku i nakon deset dana imaju je pravo nadopuniti. Nakon toga će se odlučiti imaju li osnove za žalbu. Ako imaju, održat će se ročište na višem sudu na kojem će Todorić i njegov tim iznijeti svoje argumente. Postupak bi mogao trajati od 3 do 6 mjeseci.

“Ako sve bude odbijeno, vratit će se u Hrvatsku”, objasnila je Sloković.

Sloković je ustvrdila i kako njen branjenik nije pobjegao. “U Zagrebu, u Kulmerovim dvorima bio je šest mjeseci, a da ga nitko nije kontaktirao ili ispitao”, kazala je.

U emisiji je poručila i kako Todorić sam bira vrijeme kada će koje dokaze prezentirati. “Ja mislim da se određeni materijali čuvaju, određene poruke, neke od njih sam i ja vidjela i mislim da će one imati određenu težinu”, rekla je Sloković.

Komentiraj