Novi Vladin izvanredni povjerenik za Agrokor, Fabris Peruško, nakon što je danas od strane Trgovačkog suda potvrđen na tu poziciju, obratio se kratko medijima.

Danas će biti malo duži dan. U naredna dva tri dana odradit ćemo sastanke sa svim grupama vjerovnika. Početkom sljedećeg tjedna ću biti slobodan za vas i onda ćete dobiti malo više od mene”, rekao je Peruško novinarima ispred Agrokora dodajući kako je postizanje nagodbe prvi prioritet.

Danas su se priopćenjem javili i iz koncerna Agrokor. “Riječ je o stručnjacima koji su i dosada bili angažirani na poslovima unutar sustava Agrokor. Fabris Peruško je bio član Uprave Tiska zadužen za financije i restrukturiranje, a Irena Weber je obnašala funkciju savjetnice izvanrednog povjerenika za Agrokorovo non-core poslovanje i imovinski portfelj. Stoga će u najkraćem mogućem roku moći u potpunosti preuzeti vođenje postupka izvanredne uprave i postizanja nagodbe, u skladu s rokovima koje propisuje Zakon o postupku izvanredne uprave u trgovačkim društvima od sistemskog značaja za Republiku Hrvatsku”, naveli su.

Komentiraj