‘Postizanje nagodbe je prvi prioritet’

HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ

Novi Vladin izvanredni povjerenik za Agrokor, Fabris Peruško, nakon što je danas od strane Trgovačkog suda potvrđen na tu poziciju, obratio se kratko medijima.

Danas će biti malo duži dan. U naredna dva tri dana odradit ćemo sastanke sa svim grupama vjerovnika. Početkom sljedećeg tjedna ću biti slobodan za vas i onda ćete dobiti malo više od mene”, rekao je Peruško novinarima ispred Agrokora dodajući kako je postizanje nagodbe prvi prioritet.

Danas su se priopćenjem javili i iz koncerna Agrokor. “Riječ je o stručnjacima koji su i dosada bili angažirani na poslovima unutar sustava Agrokor. Fabris Peruško je bio član Uprave Tiska zadužen za financije i restrukturiranje, a Irena Weber je obnašala funkciju savjetnice izvanrednog povjerenika za Agrokorovo non-core poslovanje i imovinski portfelj. Stoga će u najkraćem mogućem roku moći u potpunosti preuzeti vođenje postupka izvanredne uprave i postizanja nagodbe, u skladu s rokovima koje propisuje Zakon o postupku izvanredne uprave u trgovačkim društvima od sistemskog značaja za Republiku Hrvatsku”, naveli su.

Komentiraj