Postignut dogovor o Bradleyjima: Plenković otkrio koliko ćemo ih platiti i kada dolaze prva vozila

Nakon sastanka Užeg kabineta, medijima se obratio premijer Andrej Plenković koji je obajvio kako je  postignut dogovor o nabavi Bradleyja.

“Želim izvijestiti hrvatsku javnost da su postignuti dogovori s američkom stranom u vezi s borbenim vozilima pješaštva, vozilima Bradley”, kaže premijer.

”Sukladno ciljevima kao jedne od saveznice NATO-a ambicija Hrvatske je da do 2026. ima srednje pješačku brigadu. Za to naša kopnena vojska mora imati opremu pa i vozila Bradley”, istaknuo je Plenković i kazao da je riječ o vrijednosti iznosa 196,4 milijuna dolara.

”U ranijoj fazi je bilo da će donacija biti 51.1 milijun dolara što je za šest milijuna više nego je bilo ranije dogvoreno. Time će i uplata s hrvatske strane biti manje. Ukupna uplata bit će 145.3 milijuna dolara”, naveo je premijer.

“Modernizacija vozila će se odvijati u Slavonskom Brodu”, rekao je.

“Strateški cilj Hrvatske o jačanju odnosa sa SAD-om je ispunjen. Drugi cilj, glede samih vozila, dobili smo dogovor koji sadrži manju cijenu za Hrvatsku, veću donaciju SAD-a… i osiguran posao za Đuro Đaković koji bi mogao postati i servisni centar šireg spektra aktivnosti nego što je posao na samim Bradleyima”, kaže premijer.

Uskoro opširnije…

Komentiraj