POSTIGNUT DOGOVOR SDP-a I HNS-a: Potpisivanje koalicijskog sporazuma u subotu

Patrik Macek/PIXSELL

Iz HNS-a tvrde kako je SDP izigrao dogovor s njima prošlog tjedna te im je u srijedu poslao prijedlog koalicijskog sporazuma u kojemu im nude 23 umjesto 24 mjesta na listama i jedno mjesto niže za šest njihovih kandidata, nakon čega su zaprijetili da će sami izaći na izbore. Danas je zbog toga održan hitan sastanak pregovaračkih timova dviju stranaka u jednom restoranu u Zagrebu.

Kako se doznaje u HNS-u, pregovori se nastavljaju i u četvrtak. Visoki izvor iz HNS potvrdio je da će se i dalje pregovarati te da će se do subote postići sporazum, o čemu će mediji pravodobno biti obaviješteni.

Također se neslužbeno doznaje da će HNS dobiti šest mjesta na listi u 3. izbornoj jedinici, kao što je tražio i kao što je imao na prošlim izborima.

Na sastanku su bili: predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak, njegov zamjenik Predrag Štromar, predsjednik Središnjeg odbora te stranke Matija Posavec i njezin glavni tajnik Srećko Ferenčak, te predsjednik SDP-a Zoran Milanović i član Predsjedništva te stranke Arsen Bauk, navodi izvor iz HNS-a.(Hina)

Kako piše Jutarnji, na sastanku, koji je potrajao dva i pol sata, dogovorili su se, a koalicijski sporazum potpisat će se u subotu.

Najspornija je bila III. izborna jedinica u kojoj su svi HNS-ovi teškaši. Tako je Predrag Štromar, prema prvotnom prijedlogu, trebao biti na 3. mjestu, a Matija Posavec na 5. Sada je dogovoreno da će se svaki od njih dići po jedno mjesto.

Ivan Vrdoljak bit će drugi u IV. izbornoj jedinici, kao što je bio i na proteklim izborima, opet ispred SDP-ova Domagoja Hajdukovića, javlja Jutarnji.

Komentiraj