Zarko Basic/PIXSELL

POSTIGNUT DOGOVOR: Hrvatski vlak krenuo iz Mađarske

Nakon 20 dana stajanja u mađarskoj željezničkoj postaji Magyarboly, danas u 10.35 sati vlak HŽ.a s deset vagona krenuo je prema Hrvatskoj.

Vlak bi oko 11 sati trebao doći u Beli Manastir, gdje će predati papire, a zatim nastaviti put prema Osijeku.
Podsjetimo, Kolinda Grabar Kitarović je u Budimpešti izjavila da je, nakon konstruktivnih razgovora, mađarska strana odlučila Hrvatskoj vratiti vlak koji je već tri tjedna na njezinom teritoriju. Tek nekoliko sati kasnije demantiralo ju je Ravnateljstvo policije, koje je objavilo kako su povratak vlaka dogovorili oni, i to još 1. listopada.

“Mogu vam reći da je nakon današnjih konstruktivnih razgovora mađarska strana odlučila vratiti vlak Hrvatskih željeznica u Hrvatsku. To je dokaz da se problemi rješavaju u okviru konstruktivnog dijaloga, a ne sukobima i prebacivanjem odgovornosti”, rekla je predsjednica.

Ubrzo ju je demantirao MUP:

“Temeljem bilateralnog sastanka glavnog ravnatelja policije g. Dominića i direktora mađarske policije g. Pappa koji je održan 1. listopada u Letenyu, za sutra 8. listopada u 10 sati dogovoren je povrat privremeno zadržanog vlaka HŽ-a u Mađarskoj.

Povrat će biti na graničnom prijelazu Beremend – Baranjsko Petrovo Selo”, objavljeno je iz Odnosa s javnošću Ravnateljstva policije jučer oko 21.30 sati.

Komentiraj