Poslušajte novu pjesmu grupe ABBA kojom najavljuju novi album nakon 40 godina

Grupa ABBA je napokon i službeno najavila svoj povratak, potvrđujući detalje o novom albumu i “revolucionarnom” predstojećem koncertu ‘ABBA: VOYAGE’ – kao i dvije potpuno nove pjesme.

Još 2017. godine najavljeno je da će se bend ponovno okupiti u digitalnom obliku 2019. godine, nastupajući kao ‘Abbatari’ po prvi put otkako su se razdvojili 1983. Kad je turneja povodom ponovnog okupljanja tada odgođena, švedske pop ikone objavile su da će 2018. godine predstaviti dvije nove pjesme: ‘I Still Have Faith In You’ i ‘Don’t Shut Me Down’ koje su jučer na press konferenciji službeno i predstavljene.

Također su objavili da su se ponovo okupili radi snimanja novog albuma nakon više od 40 godina, koji će biti objavljen 5. studenog za Universal Music.

“Prvo su to bile samo dvije pjesme, a zatim sam rekao: ‘Možda bismo trebali napraviti još nekoliko – što kažete djevojke?'”, rekao je Benny Andersson na današnjoj konferenciji za novinare. “Rekli su da, pa sam ih upitao: ‘Zašto jednostavno ne snimimo cijeli album?'”

Na njega se nadovezao Björn Ulvaeus koji je rekao: “Prva pjesma je bila ‘ I Still Have Fate In You ’. Znao sam da se melodija koju je svirao Benny mora odnositi na nas. Radi se o spoznaji da je nezamislivo biti tu gdje jesmo. Nitko nije mogao niti maštati o tome da ćemo izdati novi album nakon 40 godina i još uvijek biti najbolji prijatelji, i dalje uživati  i biti odani jedni drugima. Tko je to doživio? Nitko.” Na istoj su konferenciji objavili da će se na albumu naći i božićna pjesma pod nazivom ‘Little Things’.

 

 

Komentiraj