Filip Beusan, MSU, Vatra

Posljednji koncert sezone Ljeta u MSU

“Prije nego što svi preselite na more, vidimo se u Zagrebu 15.07. na zatvaranju festivala Ljeto u MSU i to naravno, gdje drugdje, nego na prekrasnom krovu s pogledom na grad“, tako vas na posljednji koncert ove sezone poziva jedan od najboljih koncertnih sastava na sceni, najnagrađivaniji hrvatski bend Vatra.

Virovitički rockeri koji iza sebe imaju sedam studijskih albuma, zavidan broj hitova i osvojenih nagrada, bez sumnje će osvojiti i publiku na krovu Muzeja te prirediti pravi ‘vatreni kraj’ još jedne uspješne sezone Ljeta u MSU.

Prije koncerta riječka umjetnica Nika Rukavina izvest će performans Word Whiping (Bičevanje riječima). Umjetnica će citirati diskriminirajuće i ponižavajuće izjave usmjerene prema ženama u našoj okolini, primajući pri tom, nakon svake izjave, udarac bičem po leđima od strane gostujućeg aktera u performansu. Tijekom performansa publika poprima ulogu trećeg aktera, koji pasivno promatra očiglednu nepravdu i nasilje koje se pred njim događa.

Uz koncert, kao i obično, dolazi i filmska projekcija iz ciklusa Best of Metropolis u dvorani Gorgona u dva termina (17 i 19.15 sati).

Ovaj put to je Elle, francuska drama nagrađena s dva Zlatna Globusa, redatelja Paula Verhoevena u kojoj glavne uloge imaju Isabelle Huppert, Laurent Lafitte i Anne Consigny.

Pogledajte i tek otvorene izložbe Ivane Franke ‘Strujanje percepcije (svemiri misli)’ te Tommija Grönlunda i Petterija Nisunena ‘Siva zona’.

Franke, Grönlund i Nisunen ostvarili su postav koji, osim umom, pamtimo i osjetilima. Većina radova je interaktivna, a posjet izložbi je prije svega tjelesno iskustvo, u kojemu se prepliću snažni doživljaji vizualnog, zvučnog i prostornog. Vlastitu tjelesnost u prostoru izložbe osvještavamo kao stroj za proizvodnju realnosti…

Komentiraj