Posljednje zbogom Akiju! Stigli kolege, prijatelji, obitelj, ispred lijesa stoji emotivna poruka

Posljednji ispraćaj Akija Rahimovskog održava se u Zagrebu, u krugu obitelji i bliskih prijatelja i kolega.

U Aleji velikana zagrebačkog groblja Mirogoj danas se od Akija Rahimovskog opraštaju neutješni članovi obitelji, te najbliži prijatelji i kolege među kojima su Husein Hasanefendić Hus, Marijan Brkić, Zlatan Stipišić Gibonni, Dino Jelusić, Kristina Tina Kresnik, Neno Belan, Ivana Plechinger, Jurica Pađen, Edvin Softić, Nina Badrić i brojni drugi.

Ispred Akijeva lijesa stoji posveta sa stihovima “Tužna je naša ulica otkad nisi tu… Jer tužnu pjesmu pjevaju oni što ostaju”, iz pjesme Parnog valjka “Moja je pjesma lagana”.

U trenutku kad je krenuo posljednji ispraćaj Akija Rahimovskog 150 hrvatskih radijskih postaja počelo je emitirati  pjesmu Ponovo, posljednju pjesmu koju je Aki otpjevao, oproštajući se na taj način od njega.

S obzirom na aktualne epidemiološke mjere, svi koji su voljeli Akija te mu žele odati počast, imaju priliku to učiniti kod Zdenca života ispred zagrebačkog Hrvatskog narodnog kazališta, gdje mogu donijeti cvijeće i zapaliti svijeće u spomen na ovog jedinstvenog i velikog glazbenika.

Aki je iznenada preminuo u subotu 22. siječnja, u bolnici u Novom Mestu gdje je završio nakon što mu je naglo pozlilo. Imao je 66 godina.

Ostat će upamćen kao jedan od najvećih vokalnih interpretatora, frontmen Parnog Valjka i neumorni glazbenik koji je kroz pet desetljeća karijere svojim jedinstvenim glasom i neumornom energijom izvedbe obilježio živote svih generacija.

Komentiraj