POSLJEDNJE PRIPREME ZA LJETO Kako se brzinski riješiti celulita

Autor:

Pixabay

Vrijeme je starih godišnjih odmora, treba ‘ispucati’ još onih nekoliko preostalih dana. More je taman za kupanje za sve one koji nisu preosjetljivi, kupaći kostim je spreman, ali jeste li vi? Treba se svući u njega.

Početak je uvijek najteži. Nakon nekog vremena bit će nam svejedno kako izgledamo na plaži, ali treba izdržati dotad.

Kao u basni o cvrčku i mravu, neki su vrijedno radili cijelu godinu, dok drugi kampanjski tek sada, kada je upeklo sunce, razmišljaju kako se riješiti celulita i onih nekoliko suvišnih centimetara u struku, trbuhu, bedrima i stražnjici pa se uvući u lanjski kupaći kostim.

U nastavku vam donosimo najučinkovitije i najbrže tretmane za “brisanje narančine kore”.

Kriolipoliza – Coolsculpting

Ovo je jedan od najpopularnijih i najmodernijih anticelulitnih tretmana. Neinvazivan je, što je njegova velika prednost. Uz pomoć vakuuma i hlađenja zamrzavaju se masne naslage i ubrzava njihovu eliminaciju iz organizma.

Riječ je o neinvazivnoj metodi, a rezultati se vide već nakon prvog tretmana ako celulit nije tvrdokoran i ako ga nema puno. Kod tvrdokornijeg celulita trebat će više tretmana.

Zvučni valovi

Zvučni valovi – stotinu impulsa u sekundi, prolaze kroz kožu i fizički razbijaju vlaknastu “rešetku” koja stvara izgled narančine kore na tijelu. Tretman traje sat vremena, a već nakon prvog vidi se razlika. Za optimalne rezultate preporučuje se tri do šest tretmana.

Vježbe, masiranje, prehrana

Ako ste jako motivirani, odnosno spremni da svakodnevno vježbate i odreknete se one fine hrane koja je stvorila celulit na vašim bedrima, nadlakticama i natkoljenicama, nećete morati trošiti novce na estetske tretmane koje smo prethodno naveli.

Na linku je anticelulitni desetominutni trening, no uz njega bi bilo dobro kombinirati svakodnevnu vožnju biciklom, jogging ili barem žustro hodanje u trajanju od sat vremena.

Kad smo kod prehrane, trebalo bi izbaciti šećer zbog kojeg, među ostalim, zadržavamo vodu u tijelu, izbaciti prerađenu hranu, smanjiti unos ugljikohidrata i kofeina, povećati unos voća i povrća. Također, uvrstite u prehranu namirnice, začine i napitke koji ubrzavaju metabolizam, poput kajenskog papra, đumbira i zelenog čaja.

Redovito masirajte područja zahvaćena celulitom kremom s aktivnim sastojcima ili pilingom koji možete i sami napraviti od mljevene kave, meda, kokosovog ili maslinovog ulja i par kapi eteričnog ulja naranče.

Osim što ćete se riješiti celulita, budete li uporni s vježbanjem i prehranom, stvorit ćete zdrave navike koje će vam dugoročno koristiti.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.