Posljednje poruke putnika s indonezijskog aviona koji se srušio. Mama s djecom: “Idemo kući”

Na društvenim mrežama pojavile su se potresne posljednje poruke putnika aviona, koji se u subotu srušio kod Jakarte samo nekoliko minuta nakon polijetanja. Boeing B737-500 izgubio se na visini od skoro tri tisuće metara u manje od 60 sekundi. Soerjanto Tjahjanto, voditelj indonezijske Agencije za sigurnost prometa, rekao je da su vlasti u moru pronašle dvije crne kutije.

Nešto prije polijetanja putnici su stavljali objave na svoje profile na mrežama.

Ratih Windania objavila je selfie sa svojom djecom, nakon što su ušli u avion, donosi Daily Mail.

“Zbogom, obitelji. Sada idemo kući”, napisala je. Njezin brat Irfansyah Riyanto rekao je da je obitelj namjeravala ići drugim avionom, ali su promijenili plan u zadnji čas. Njegova sestra Ratih i njezino dvoje djece vraćali su se s trotjednog odmora.

“Ja sam ih odvezao do zračne luke, pomogao sam im oko prtljage i prijave. Ne mogu vjerovati da se tako nešto dogodilo”, kazao je Irfansyah.

CNN donosi priču da je Ratih Windania bila trudna četiri mjeseca i da je putovala sa svojom dvogodišnjom kćerkom Yumnom, osmogodišnjim nećakom Atharom Rizkijem Riawanom, ujakom Tonyem Islmailom i tetom Rachmawati.

Brat kopilota Diega Mamahita policiji je predao uzorak krvi kako bi pomogao pri identifikaciji.

“Vjerujem da je moj mlađi brat preživio, ovo je samo formalnost. Diego je dobar čovjek, još uvijek vjerujemo da je preživio”, kazao je Chris Mamahit. Diego je, pak, na svom LinkedIn profilu napisao: “Stvarno volim letjeti.”

Panca Widiya Nursanti, nastavnica u srednjoj školi u Pontianaku, vraćala se nakon odmora u svom rodnom gradu Tegalu. Njezin suprug Rafiq Yusuf Al Idrus je ispričao kako je izgledao zadnji razgovor s njom.

“Šalio sam se i rekao da ćemo nešto pojesti zajedno kada se vrati u Pontianak. Nazvala me preko WhatsAppa, smijala se. Već se ukrcala u avion i rekla je da vremenski uvjeti nisu baš dobri. Rekao sam joj da se moli”, kazao je Yusuf Al Idrus.

Ukupno 62 ljudi

Spasilačke ekipe su u moru pronašle dijelove tijela i komade aviona. U njemu je bilo 56 putnika i šest članova posade, ukupno 62 ljudi.

Podsjetimo, avion marke Boeing 737-500 je jučer nedugo nakon polijetanja iz Jakarte izgubio kontakt s kontrolom letenja i nestao s radara. Srušio se u ocean između otoka Laki i Lancang nedaleko od Jakarte.

Lokalni ribari rekli su da su čuli dvije eksplozije, jednu su vidjeli kod otoka Lakija.  Ribar Solihin rekao je za indonezijsku podružnicu BBC-ja da se avion srušio blizu njegovog broda.

“Avion je poput munje sletio u more i eksplodirao. To se dogodilo prilično blizu nas, krhotine su zamalo pogodile moj brod”, kazao je. Na području iznad kojeg je izgubljen kontakt s avionom lokalni ribari u blizini otoka Malea pronašli su brojne objekte za koje se smatra da su dijelovi zrakoplova.

Inače, avion je letio na domaćem letu prema Pontianaku na otoku Borneu. Nesreća se dogodila oko 8 sati ujutro po lokalnom vremenu.

 

Komentiraj