Posljednje kolo osnovnog dijela sezone: Borba za pozicije u doigravanju

Večeras s početkom u 20 sati odigrat će se sve utakmice posljednjeg, 18. kola osnovnog dijela sezone 1.HMNL 2020./21.

Uspinjača Gimka prvenstvo će završiti na pretposljednjem mjestu i prvoligaški status pokušat će sačuvati na turniru s tri prvaka drugih liga (Futsal Pule, Šibenika i Broda 035). Osijek je, pak, siguran drugoligaš s četiri boda manje od Uspinjače. Stoga, u posljednjem kolu ove će dvije momčadi u Zagrebu odigrati utakmicu za „prestiž“.

Prvak Olmissum u doigravanje ulazi kao siguran prvi, a u posljednjem kolu Omišani dočekuju Vrgorac koji u doigravanje može ući s najviše petog, a najniže osmog mjesta.

Novo Vrijeme će s pobjedom nad Universitasom u doigravanje ući s druge pozicije. No, neće im biti lagano, budući da Splićani žele zadržati petu poziciju na kojoj se trenutno nalaze.

Crnica na domaćem terenu dočekuje Square, Šibenčani mogu biti najviši drugi, a najniži četvrti, dok Dubrovčani žele pobijediti kako bi se maknuli s osme pozicije i izbjegli Olmissum u četvrtfinalu.

Alumnus u posljednjem kolu dočekuje Futsal Dinamo. Domaćini love peto mjesto, a najniži mogu biti osmi. Dinamo je s pobjedom sigurni treći, a mogući i drugi. U slučaju poraza, Plavi mogu pasti najniže na peto mjesto.

18. kolo 1.HMNL (sve utakmice igraju se od 20 sati):

Uspinjača Gimka – Osijek
Olmissum – Vrgorac
Alumnus – Futsal Dinamo
Crnica – Square
Novo Vrijeme – Universitas

Tablica:

1. Olmissum 43
2. Novo Vrijeme 31
3. Futsal Dinamo 29
4. Crnica 28
5. Universitas 23
6. Alumnus 21
7. Vrgorac 21
8. Square 19
9. Uspinjača Gimka 14
10. Osijek 10

Komentiraj