Posljednje dvije utakmice sezone u Premierligi igrat će se pred domaćim navijačima

Premier League je u srijedu je objavila da će ograničenom broju navijača biti omogućen povratak na stadione u posljednja dva kola engleskog prvenstva.

Utakmice u engleskom prvenstvu održavaju se bez gledatelja od lipnja, osim kratkog prekida krajem prošle godine kada je bio dopušten manji broj navijača prije ponovnog porasta broja slučajeva COVID-19.

No, navijači će se vratiti, u ograničenom broju, nakon 17. svibnja, a u skladu s vladinim planom za ublažavanje mjera lockdowna u Engleskoj.

“Očekuje se da će se navijači moći vratiti na stadione od 17. svibnja u smanjenom kapacitetu, a konačna vladina odluka o planiranim uvjetima će biti objavljeni najkasnije 10. svibnja”, navodi se u priopćenju lige.

“Nakon savjetovanja s klubovima, dogovoreno je da mečevi neće biti otvoreni za gostujuće navijače zbog različitih operativnih izazova i potrebe za dosljednim pristupom, dok se maksimiziraju mogućnosti za prisustvo domaćih navijača.”

Premier League je tjedan potvrdila je da su raspored utakmica promijenjen kako bi se omogućilo svakom klubu da ima jednu domaću utakmicu sa svojim navijačima prije kraja sezone.

Pretposljednje kolo se igra od 18. do 19. svibnja, a posljednje utakmice u sezoni igraju se 23. svibnja.

U finalu Liga kupa 25. travnja 8.000 gledatelja gledalo je Manchester City kako je pobijedio Tottenham, dok se ovog mjeseca u finalu FA kupa očekuje 21.000 navijača.

Komentiraj