Kolnici su mjestimice mokri i skliski od kiše u Istri, Hrvatskom primorju, Gorskom kotaru i unutrašnjosti Dalmacije, vlažni u dijelu ostatka zemlje. Ponegdje ima i magle. Smanjena je vidljivost na dionicama autocesta: A6 Rijeka-Zagreb između tunela Sleme i čvora Kikovica te A7 između tunela Jušići i čvora Jurdani, javlja jutros Hrvatski autoklub.

Poslijepodne se u gorskim predjelima očekuje snijeg, a HAK podsjeća vozače da ne kreću na put bez propisane zimske opreme.

Zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona na važnijim državnim cestama bit će danas od 14 do 23 sata. Zabrana se odnosi državne ceste: DC8 Jadranska magistrala, DC9 Metković-Opuzen, DC21 Kaštel-Kanfanar, DC66 Pula-Labin-Opatija, DC23 Žuta Lokva-Senj. Na autocestama i na državnoj cesti DC1 zabrana nema.

Zimski su uvjeti, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu, na cestama:

u Lici: DC42 u mjestu Poljanak, ŽC5169 Bjelopolje-Donji Lapac te sve ostale županijske i lokalne ceste na području Korenice i Donjeg Lapca.
u Gorskom kotaru i Hrvatskom primorju: okolica Rijeke: Kraljevica, Bakar, Kastav, Čavle, Jelenje, Viškovo, Klana, Matulji, Lovran, Mošćenička Draga i zaleđe Opatije.

Pomorski promet

U prekidu je katamaranska linija 9604 Ubli – Vela Luka – Hvar – Split.

Trajekti i ostali katamarani plove prema redu plovidbe.

Granični prijelazi

Na većini graničnih prijelaza nema dojava o dužim čekanjima.

Komentiraj