Poslijepodne se sastaje Predsjedništvo SDP-a

Patrik Macek/PIXSELL

U utorak poslijepodne sastaje se Predsjedništvo SDP-a, a na sjednici će se raspravljati o lošem rejtingu stranke. Moguće je i ponovno traženje smjene Davora Bernardića s mjesta predsjednika stranke.

Potpredsjednik stranke Zlatko Komadina uoči sjednice Predsjedništva izjavio je da će kao i uvijek raditi u korist stranke. “Ono što podrži većina Predsjedništva, i ja ću podržati. Uostalom, statut govori da sam ja onaj koji bi bio v.d. u slučaju da predsjednik Davor Bernardić ode. Vjerujem da je svima jasno zašto ne mogu govoriti ni o rušenju ni o spašavanju predsjednika, ne mogu ja kao mogući v.d. biti inficiran time, to bi bio sukob interesa”, rekao je Komadina.

Smatra da se na Predsjedništvu treba razgovarati o svemu pa i o lošem rejtingu stranke i da ne smije biti zabijanja glave u pijesak. Dodao je da je on samo jedan član Predsjedništva i da će podržati ono za što se opredijele kolege i tijela stranke, piše Novi list.

Sve su glasnije najave kako bi se bivši predsjednik stranke Zoran Milanović mogao kandidrati za predsjednika države. “Zoran je sve bliže odluci, pa čak i po cijenu da ne pobijedi. Želi se vratiti u politički ring, jer sve teže gleda pad SDP-a i lijevog centra. Ali s druge strane, ne želi biti niti Berin pulen za njegov opstanak na čelu stranke”, rekao je Novom listu jedan Milanovićev suradnik.

Komentiraj