Pixabay

Poskupljuje parkiranje u svim zonama i garažama u Zagrebu

Nakon više od mjesec dana usuglašavanja Grad Zagreb i Zagrebački holding dogovorili su nove cijene parkiranja u metropoli.

Parkiranje u prvoj zoni poskupjet će dvostruko, sa 6 kuna po satu na 12 kuna, u drugoj će se zoni, umjesto tri kune, plaćati 5 kuna, a parkiranje u trećoj zoni poskupjet će za 50 lipa, odnosno sa 1,5 kuna na dvije kune, piše Jutarnji list.

Poskupjet će i parkiranje u javnim garažama. Tako će cijena sata parkiranja u garaži Tuškanac stajati deset kuna umjesto dosadašnjih pet, na Langovu trgu i u garaži u Petrinjskoj parkiranje će se plaćati sedam, a ne četiri kune, a cijene će ići gore i u ostalim javnim garažama pod upravljanjem Zagrebparkinga.

Mijenjat će se i vrijeme naplate, pa će se tako radnim danom u prvoj zoni parkiranje naplaćivati od 7 do 22 sata, a ne do 21 sat. Radi se o Nacrtu novog prijedloga Pravilnika o korištenju javnih parkirališta i javnih garaža koji je pušten u javnu raspravu 11. lipnja i na koji će se prijedlozi i prigovori moći uložiti do 11. srpnja.

Komentiraj