Poskupljuje odvoz smeća u Zagrebu

Autor:

Rijeka: Božićna drvca ostavljena pored kontejnera 07.01.2019., Rijeka - Bozicna drvca ostavljena pored kontejnera za smece.
Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Odvoz smeća u Zagrebu poskupljuje. Prema pisanju Jutarnjeg, Zagrepčani će u prosjeku plaćati dvostruko veće cijene odvoza smeća, a za pojedine kategorije kućanstva mjesečna naknada mogla bi se povećati i za više od tri i pol puta.

Naknada za obaveznu minimalnu javnu uslugu, koja će se plaćati neovisno o tome proizvodi li kućanstvo otpad, iznosit će 56,41 kunu mjesečno za kategoriju klasičnih kućanstava, a za samačka kućanstva predviđa se fiksni dio naknade u iznosu od 45,13 kuna mjesečno, s time da su sve cijene u cjeniku izražene bez PDV-a, što znači da će cijena u konačnici biti 25 posto viša.

Prosječno zagrebačko kućanstvo u stambenoj zgradi tako će plaćati 46,08 kuna više nego prije (bez PDV-a), a prema izračunu Holdinga, riječ je o prosječnom povećanju cijene od 97,8 posto. Najgore će proći potrošači koji žive u stambenim jedinicama veličine 33,4 četvorna metra i oni s četiri člana kućanstva.

Jutarnji navodi da je to i dalje manje povećanje od onoga u Rijeci, Varaždinu ili Rovinju. Iz Holdinga su za Jutarnji odgovorili kako se radi o trećem prijedlogu cjenika koji je Uprava Zagrebačkog holdinga d.o.o poslala na suglasnost u Grad Zagreb nakon stupanja na snagu Uredbe o gospodarenju komunalnim otpadom, što ne znači da je ovo i njegova konačna verzija.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.